2012. június 25.

Amit az új digitális közönségmérésről tudni kell

Az IAB Hungary Kutatói Napján mondták el a 2013-tól induló új digitális közönségmérést illető legfontosabb információkat.

Az IAB Hungary Kutatói Napján mondták el a 2013-tól induló új digitális közönségmérést illető legfontosabb információkat.

Június 15-én Kutatói Nap keretében mutatta be a DKT13 márkanév alatt futott digitális közönségmérési tender nyomán előállt új mérést és a legfontosabb kapcsolódó információkat az IAB Hungary. A tendert a gemius-Ipsos páros nyerte, azaz a jelenlegi kutatást is végző konzorcium.

A gIA-t váltó DKT13 2013. január 1-jével indul, ezt megelőzően jönnek a tesztek. Mint Máth András, a tender irányítója elmondta: június-július a tesztmérésre való felkészülés időszaka, maga a teszt augusztustól zajlik majd, és októberben értékelik az eredményeket. Október végére áll fel a tervek szerint a kutatás megrendelő szervezete, s ennek nyomán november közepéig kell megkötni a szolgáltatói szerződést, melyet az egyedi szerződések követnek.

Jelenleg a legfontosabb időpont a 2012. július 15., eddig lehet ugyanis jelölni, hogy a médiapartnerek mely felületüket kívánják bevonni a tesztmérésbe (minden médiatulajdonos egy felületet jelölhet) - mondta el Kovács Márton, aki a kutatás részleteit mutatta be az Ipsos részéről. Ahhoz, hogy egy, a mérésben eddig nem szereplő médiatulajdonos már a januári indulásra bekerüljön, ahhoz 2012. október 1. és december 20. között kell jeleznie ezen igényét a gia@ipsos.com címen.

A kutatás több újdonságot is hordoz a gIA-hoz képest a három alapvető területen (analitika, közönségadatok, forgalmi adatok). A legfontosabb az, hogy a mobil és a videó mérése is szerves része lesz az új kutatásnak. A nyilvánosan elérhető információkat (mi van a mérésben, elérhetőségek, ütemezés, képzések időpontjai) meg tudja tekinteni a kapcsolt pdf-ben.

Kapcsolódó dokumentumok