2012. június 25.

Amit az új digitális közönségmérésről tudni kell

Az IAB Hungary Kutatói Napján mondták el a 2013-tól induló új digitális közönségmérést illető legfontosabb információkat.

Az IAB Hungary Kutatói Napján mondták el a 2013-tól induló új digitális közönségmérést illető legfontosabb információkat.

Június 15-én Kutatói Nap keretében mutatta be a DKT13 márkanév alatt futott digitális közönségmérési tender nyomán előállt új mérést és a legfontosabb kapcsolódó információkat az IAB Hungary. A tendert a gemius-Ipsos páros nyerte, azaz a jelenlegi kutatást is végző konzorcium.

A gIA-t váltó DKT13 2013. január 1-jével indul, ezt megelőzően jönnek a tesztek. Mint Máth András, a tender irányítója elmondta: június-július a tesztmérésre való felkészülés időszaka, maga a teszt augusztustól zajlik majd, és októberben értékelik az eredményeket. Október végére áll fel a tervek szerint a kutatás megrendelő szervezete, s ennek nyomán november közepéig kell megkötni a szolgáltatói szerződést, melyet az egyedi szerződések követnek.

Jelenleg a legfontosabb időpont a 2012. július 15., eddig lehet ugyanis jelölni, hogy a médiapartnerek mely felületüket kívánják bevonni a tesztmérésbe (minden médiatulajdonos egy felületet jelölhet) - mondta el Kovács Márton, aki a kutatás részleteit mutatta be az Ipsos részéről. Ahhoz, hogy egy, a mérésben eddig nem szereplő médiatulajdonos már a januári indulásra bekerüljön, ahhoz 2012. október 1. és december 20. között kell jeleznie ezen igényét a gia@ipsos.com címen.

A kutatás több újdonságot is hordoz a gIA-hoz képest a három alapvető területen (analitika, közönségadatok, forgalmi adatok). A legfontosabb az, hogy a mobil és a videó mérése is szerves része lesz az új kutatásnak. A nyilvánosan elérhető információkat (mi van a mérésben, elérhetőségek, ütemezés, képzések időpontjai) meg tudja tekinteni a kapcsolt pdf-ben.

Kapcsolódó dokumentumok

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.