2016. április 01.

Amszterdami utazást nyertek a csepeli diákújságírók

A csepeli Jedlik Ányos Gimnázium The Ice/Bear Project csapata nyerte meg a Diák rEporters országos diákpályázatot.

A 2015 májusában meghirdetett diákújságíró versenyre több mint 30 szerkesztőség jelentkezett az ország minden részéről, a programba több mint 3000 diák kapcsolódott be, rengeteg helyi és megyei lap segítette a fiatalok munkáját, és több száz tudósítás, cikk, interjú született a legváltozatosabb témákban, hála a diákok munkájának.

A rendezvény szervezéséért és lebonyolításáért felelős Prime Time Communications munkatársai, Bogádi Judit és Székely Réka elmondták, hogy a pályázat célja az volt, hogy közelebb hozzák a fiatalokhoz az uniós témákat és magát az Európai Parlamentet és a média iránt érdeklődő diákoknak terepet adni kreativitásuk kibontakoztatására. Ezek a célok a szervezők szerint megvalósultak, a fiatalok mindenhol nagyon lelkesek és motiváltak voltak. Azt is elmondták, hogy remélik, hogy az Európai Parlament támogatásával sok, hasonló projekt fog megvalósulni még Magyarországon.

A The Ice/Bear Project csapat kreativitásával emelkedett ki a többi pályázó közül. Témájuk a környezetvédelem volt, melyet számos szemszögből körüljártak. Látogatást tettek a csepeli piacon, interjúkat készítettek témájukban az utca embereivel, a Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai Kutatóközpont Duna-kutató Intézetének munkatársaival, a Levegő Munkacsoport egyik tagjával, a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség elnökével, voltak az ELTE Analitikai Kémiai Tanszékén, látogatást tettek a Vízművek Központi Szennyvíztisztító telepén, a IX. kerületi polgármesternél és egy kerületi óvodában is meséltek a kicsiknek a környezetvédelem fontosságáról. Az iskolanapjuk végén fát ültettek; a faültetés során pedig időkapszulát rejtettek a földbe. A Diák rEPorters győztes csapatának tagjai Kiss Enikő, Magos Norbert, Ruha Tábita és Virga Szabolcs; nyereményük egy 3 napos amszterdami utazás.

Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő személyesen is jelen volt a verseny korábbi szakaszában megrendezett európai uniós tematikájú iskolanapon, így testközelből is bepillantást nyert a programba. Kiemelte, hogy a csepeli diákoknak ez a mai nap nem a közös munka végét, hanem a kezdetét jelenti. Ezzel visszautalt a nyertes csapat beszámolójában tett ígéretére, miszerint továbbra is szeretnének témájukkal, a környezetvédelemmel a későbbiekben is foglalkozni, cikkeket, tudósításokat készíteni és felhívni a saját környezetük figyelmét is a kérdéskör fontosságára.

Ezt az 5 dolgot rontják el a cégek a weben

9 órája

A vállalatok számára az online tér kiemelt fontosságú marketingeszköznek számít, hiszen a cég az interneten keresztül tudja bemutatni magát, építeni a márkáját.