2016. szeptember 29.

Animascope harmadszor

Harmadik alkalommal várja a Budapesti Metropolitan Egyetem immáron hagyományos kora őszi mustráján az animációs műfaj iránt érdeklődő közönséget az Átrium Film-Színházban.

A rendezvény alkalmat teremt a fiatal tehetségek bemutatkozására, a műhely szellemiségének, szándékainak közvetítésére, valamint reprezentálja azt a törekvést is, amely a klasszikus és kortárs technológia konstruktív kapcsolatában, kreatív újragondolásában képzeli el a műfaj jövőjét.

Szeptember 29-én 18.30–21.30 között az elmúlt tanév diplomafilmjeiből és évközi gyakorlataiból válogatott anyag - 10 diplomafilm, 4 vizsgafilm; az alkalmazott műfajok területéről 3 trailer, 3 szignálfilm, 2 könyvtrailer, valamint a különböző műfajokat reprezentáló évközi gyakorlatok - kerülnek a vetítési programba.

A válogatásban számos fesztiválsikert láthatnak az érdeklődők, többek között az Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon (zsűri díja) és a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon (CineNewWave kategória, „A legszebb képi világért” különdíj) díjnyertes, az Umbrella Stúdióval koprodukcióban készült diplomafilmet, Dell'Edera Dávid alkotását, a Balkont. Dávid legfrissebb sikere, hogy a 22. bristoli Encounters Rövidfilmes és Animációs Fesztiválon Cartoon d'Or jelölés díjat kapott - ami annyit jelent, hogy versenghet a jövő évi Cartoon d'Or-ért, vagyis a legjobb európai animációs rövidfilmnek járó elismerésért. Bemutatják a nagyközönségnek Bárczy Örs fesztiválról fesztiválra utazó szarvasos animációját, a Hey Deer!-t, emellett a Libri könyvtrailereket is műsorra tűzik.

A vetített animációs filmek alkotói közül a szakmai beszélgetésben többen is megszólalnak majd. A szakmai beszélgetést Kiss Bea rádiós újságíró vezeti.

A belépés ingyenes, helyfoglalás az érkezés sorrendjében.

Az első GDPR bírság háttere

5 órája

Tavaly nyáron indította a NAIH azt a vizsgálatot, amelynek következtében megszületett az első GDPR bírság Magyarországon.