2017. június 06.

Arcápolási csoportokra bontotta a férfiakat a Braun

A cég megbízásából 2016 júniusában kutatás készült arról, hogy a férfiak életstílusuk alapján milyen típusba tartoznak, és életvitelük mennyire van hatással a bőrökre.

Napjaink rohanó világában a férfiaknak is sokkal több dologra kell odafigyelniük, így a szélsőségessé vált környezeti hatások, a gyakori utazások, a folyamatos kihívások a munkában és életük más területeire is hatással vannak. Nem meglepő, hogy nem csak nekik, de bőrüknek is meg kell küzdeniük ezekkel a nehézségekkel. A Braun közvélemény-kutatásából kiderült, hogy bármennyire is igyekeznek figyelni kinézetükre, és a legjobb formájukat hozni minden nap, a férfiak több mint fele küzd bőrproblémákkal.

A Braun fontosnak tartja, hogy teljes képet kapjon a modern férfiak életstílusáról, hogy még jobb termékeket tudjon biztosítani számukra. A kutatás alapján a Braun hét fő csoportba sorolta a férfiakat a bőrtípusuk és életstílusuk szerint:

A ,,Mindig frissek”: Ők azok a férfiak, akiknek az egészséges életmód egyet jelent a mindig friss és üde a kinézettel, akár reggeli kávé vagy kocogás nélkül is.

Az „Utazók”: Ők azok, akik az üzleti világ részei, akiknek a gyakori utazások, az alváshiány, a munka után lecsúszott italok meglátszanak a bőrükön.

A „Városi kaméleonok”: Ők azok a férfiak, akik az egész világot bejárják, így a bőrük még több káros hatással találkozik.

A „Mindig készen állók”: Ide azok a férfiak tartoznak, akik utolsók közt távoznak a bulikról. Ezek a férfiak jól tudják, hogy nem csak szervezetüknek, de a bőrüknek is szüksége van a hidratálásra ahhoz, hogy a másnapi bulin ismét jól érezhessék magukat a bőrükben.

A „Favágók”: Ők azok a férfiak, akiknek a borotválkozás egyértelműen nem az első helyen áll. A gyakori kinti munkavégzés hatásai meglátszanak a bőrükön.

A „Stílusosak”: Azon férfiak csoportja, akik folyamatosan követik a legújabb trendeket és mindig a legjobb helyekre járnak, de nekik is meg kell küzdeniük időnként a bőrproblémákkal.

A „Sportosak”: Ezeket a férfiakat az állandó mozgás tartja formában, és bár nem szívesen ismerik be, de az állandó testmozgás és az izzadás érzékennyé teheti a bőrűket.

Bár ezekkel az életstílusokkal a szabadság és önmaguk kifejezése is együtt jár, a bőrükről való gondoskodásról mégsem szabadna megfeledkezniük. A férfiak világszerte azt állítják, hogy kellemetlenül érzik magukat érzékeny bőrük miatt. A Braun kutatásából kiderült, hogy a válaszadók 78 százaléka valóban zavarban van randizás, vagy állásinterjú előtt és közben bőre állapota miatt (50%).

A kutatás azt is bizonyítja, hogy a fő problémát a bőrön megjelenő foltok jelentik, ami a férfiak negyven százalékát érinti. Hasonló eredményt mutat a szárazság (38%) és a bőrpír (34%) is. Az érzékeny bőr kezelésére a férfiak mintegy fele a hidratálást választja (48%), a megkérdezettek egyharmada több vizet fogyaszt (35%) a szárazság elkerülése érdekében. Továbbá a férfiak tizenhárom százaléka inkább kihagyja a borotválkozást, hogy elkerülje a bőrirritációt, míg a válaszadók 66%- a megpróbál minél több időt kihagyni két borotválkozás között.

A válaszadók többsége (47%) tévesen gondolja azt, hogy bőrproblémája hátterében a zsíros ételek fogyasztása áll és még ennél is többen (49%) okolják a szélsőséges időjárást, valamint a fizikai aktivitást (55%). Amit azonban nem említenek meg a problémát kiváltó okok között, az a rosszul megválasztott borotva.

„A férfiak gyakran figyelmen kívül hagyják azt a tényt, hogy a borotva mennyire befolyásolhatja a bőrük állapotát. Az emberi arc változatos, rengeteg vonással és kontúrral, így a bőr felszínéhez való igazodás fontos szempont a borotválkozási eszközök esetében. A Braunnál olyan borotvák tervezésére törekszünk, melyek használatával a férfiaknak nem kell többé aggódniuk bőrük állapota miatt!” –mondta Ben Wilson, a Braun formatervezője.

Ezt az 5 dolgot rontják el a cégek a weben

7 órája

A vállalatok számára az online tér kiemelt fontosságú marketingeszköznek számít, hiszen a cég az interneten keresztül tudja bemutatni magát, építeni a márkáját.