2017. június 06.

Arcápolási csoportokra bontotta a férfiakat a Braun

A cég megbízásából 2016 júniusában kutatás készült arról, hogy a férfiak életstílusuk alapján milyen típusba tartoznak, és életvitelük mennyire van hatással a bőrökre.

Napjaink rohanó világában a férfiaknak is sokkal több dologra kell odafigyelniük, így a szélsőségessé vált környezeti hatások, a gyakori utazások, a folyamatos kihívások a munkában és életük más területeire is hatással vannak. Nem meglepő, hogy nem csak nekik, de bőrüknek is meg kell küzdeniük ezekkel a nehézségekkel. A Braun közvélemény-kutatásából kiderült, hogy bármennyire is igyekeznek figyelni kinézetükre, és a legjobb formájukat hozni minden nap, a férfiak több mint fele küzd bőrproblémákkal.

A Braun fontosnak tartja, hogy teljes képet kapjon a modern férfiak életstílusáról, hogy még jobb termékeket tudjon biztosítani számukra. A kutatás alapján a Braun hét fő csoportba sorolta a férfiakat a bőrtípusuk és életstílusuk szerint:

A ,,Mindig frissek”: Ők azok a férfiak, akiknek az egészséges életmód egyet jelent a mindig friss és üde a kinézettel, akár reggeli kávé vagy kocogás nélkül is.

Az „Utazók”: Ők azok, akik az üzleti világ részei, akiknek a gyakori utazások, az alváshiány, a munka után lecsúszott italok meglátszanak a bőrükön.

A „Városi kaméleonok”: Ők azok a férfiak, akik az egész világot bejárják, így a bőrük még több káros hatással találkozik.

A „Mindig készen állók”: Ide azok a férfiak tartoznak, akik utolsók közt távoznak a bulikról. Ezek a férfiak jól tudják, hogy nem csak szervezetüknek, de a bőrüknek is szüksége van a hidratálásra ahhoz, hogy a másnapi bulin ismét jól érezhessék magukat a bőrükben.

A „Favágók”: Ők azok a férfiak, akiknek a borotválkozás egyértelműen nem az első helyen áll. A gyakori kinti munkavégzés hatásai meglátszanak a bőrükön.

A „Stílusosak”: Azon férfiak csoportja, akik folyamatosan követik a legújabb trendeket és mindig a legjobb helyekre járnak, de nekik is meg kell küzdeniük időnként a bőrproblémákkal.

A „Sportosak”: Ezeket a férfiakat az állandó mozgás tartja formában, és bár nem szívesen ismerik be, de az állandó testmozgás és az izzadás érzékennyé teheti a bőrűket.

Bár ezekkel az életstílusokkal a szabadság és önmaguk kifejezése is együtt jár, a bőrükről való gondoskodásról mégsem szabadna megfeledkezniük. A férfiak világszerte azt állítják, hogy kellemetlenül érzik magukat érzékeny bőrük miatt. A Braun kutatásából kiderült, hogy a válaszadók 78 százaléka valóban zavarban van randizás, vagy állásinterjú előtt és közben bőre állapota miatt (50%).

A kutatás azt is bizonyítja, hogy a fő problémát a bőrön megjelenő foltok jelentik, ami a férfiak negyven százalékát érinti. Hasonló eredményt mutat a szárazság (38%) és a bőrpír (34%) is. Az érzékeny bőr kezelésére a férfiak mintegy fele a hidratálást választja (48%), a megkérdezettek egyharmada több vizet fogyaszt (35%) a szárazság elkerülése érdekében. Továbbá a férfiak tizenhárom százaléka inkább kihagyja a borotválkozást, hogy elkerülje a bőrirritációt, míg a válaszadók 66%- a megpróbál minél több időt kihagyni két borotválkozás között.

A válaszadók többsége (47%) tévesen gondolja azt, hogy bőrproblémája hátterében a zsíros ételek fogyasztása áll és még ennél is többen (49%) okolják a szélsőséges időjárást, valamint a fizikai aktivitást (55%). Amit azonban nem említenek meg a problémát kiváltó okok között, az a rosszul megválasztott borotva.

„A férfiak gyakran figyelmen kívül hagyják azt a tényt, hogy a borotva mennyire befolyásolhatja a bőrük állapotát. Az emberi arc változatos, rengeteg vonással és kontúrral, így a bőr felszínéhez való igazodás fontos szempont a borotválkozási eszközök esetében. A Braunnál olyan borotvák tervezésére törekszünk, melyek használatával a férfiaknak nem kell többé aggódniuk bőrük állapota miatt!” –mondta Ben Wilson, a Braun formatervezője.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.