2014. szeptember 03.

Az A&E részesedést szerez a Vice Mediában

Még nem egyértelmű, hogy a két vállalat portfóliói hogyan illeszkednek majd.

Még nem egyértelmű, hogy a két vállalat portfóliói hogyan illeszkednek majd.

A Vice Media megerősítette, hogy tárgyalásokat folytat a vállalat 10 százalékos részesedésének értékesítéséről az A&E Networks számára 250 millió dollárért. Az ügylet, melynek nyélbe ütésében az A&E Networks vezérigazgatójának, Nancy Dubucnak is nagy szerepe volt, a Vice értékét megközelítőleg 2,5 milliárd dollárra teszi.

Az egyelőre még a jövő zenéje, hogy a Vice egy része hogyan integrálódik majd az A&E Networks, többek között a History, a Lifetime és az újonnan bevezetett FYI csatornákat is tartalmazó portfóliójába. Az elsősorban történelmi témákra összpontosító History például főként ötven év körüli férfi nézőket vonz, ami a Vice-ra általában nem jellemző. Meglehet, hogy a célközönség diverzifikálása is az A&E céljai közé tartozott. A Vice rövid idő alatt egy montreali hetilapból HBO sorozatokkal és YouTube hírcsatornával rendelkező, meghatározó digitális médiaóriássá nőtte ki magát. A múlt évben a Century Fox 70 millió dollárt fizetett a Vice Mediában szerzett 5 százalékos részesedésért, amellyel 1,4 milliárd dollárra értékelte a vállalatot.

A hírt a Médianéző nemzetközi sajtófigyelő szolgáltatásának köszönhetjük.

Címkék: vice a&e adás-vétel

Bemutatták a Marketing Diamond Díj idei versenyzőit

1 napja

Maszkkal letakart plakátok, színésznővel forgatott karanténvideó és kampány a Google fűnyíró kecskéivel. Többek között ilyen projektekkel neveztek a magyar cégek a Marketing Diamond Awardsra.