2014. október 29.

Az ACG a világ leghatékonyabb független ügynöksége

Az Effie globális hatékonyságot mérő indexe alapján 2014-ben az ACG lett a világ leghatékonyabb független ügynöksége.

Az Effie globális hatékonyságot mérő indexe alapján 2014-ben az ACG lett a világ leghatékonyabb független ügynöksége, Európában pedig az összevont rangsorban a második helyet szerezte meg.

Az 1968-ban alapított Effie-t más reklámszakmai díjaktól az különbözteti meg, hogy a kreativitás mellett az eredményességet díjazza. Ezen megfontolásból 2011 júniusában indult el az Effie Effectiveness Index, ami a reklámügynökségek, hirdetők és márkáik hatékonyságát méri szerte a világon az Effie és a Warc globális marketingkutató vállalat együttműködésében.

Az alapítás óta az ACG egyetlen magyar ügynökségként tudott a legjobb tízbe kerülni: 2012-ben az ötödik, 2013-ban a hatodik, idén, 2014-ben pedig az első helyen rangsorolták a független ügynökségek világranglistáján. Emellett a teljes mezőnyben, - ahol a független és network ügynökségek együtt versenyeznek - is kiemelkedően szerepelt az ACG: az Effie-re nevező valamennyi ügynökség európai összesítésében a 2. helyet szerezte meg a magyar ügynökség.

„Az ACG alapítása óta nagy hangsúlyt helyezett arra, hogy a kreativitás mellett, valóban működő eredményes kommunikációs megoldásokat hozzon létre. Az, hogy 10 évvel az alapítás után egy ilyen globális lista élére tudtunk kerülni, minden korábbi várakozásunkat felülmúlta. Ez a legszebb ajándék, amit egy ügynökség a mi iparágunkban születésnapjára kaphat” – mondta el Blaskó Nikolett, az ACG ügyvezetője.