A 14 Arany, 15 Ezüst és 21 Bronz Effie-t azok a 2014. január 1. és 2015. május 31. között futott kampányok kapták, amelyek a kiírás szerint, igazolhatóan sikeresek, hatékonyak voltak, így a zsűritől pályaművükre a legtöbb pontot kapták. A végső pontszám kialakulásába a hatékonysági esettanulmányra adott pontok kétszeres, míg a kreatív anyagra adottak egyszeres súllyal kerültek beszámításra.

A hatékonyság Oscar-díjának is nevezett, a világ több mint 40 országában jelen lévő Effie 14. hazai megmérettetésén a Platina Effie-t az idei új, Doing good kategória döntőbe jutott kampánya kapta. A rangos elismerést a Soproni Jóleső segítség kampányért nyújtották át a 21 nevezést beadó ACG-nek, akik a Platina díj mellett 10 arany, 4 ezüst és 4 bronz díjat is nyertek, így idén ők lettek nem csak a leghatékonyabb, de a legeredményesebb pályázók is az Effie-n.

Az ACG-t a Y&R Budapest követi a 2 arany, 2 ezüst és 3 bronz díjas kampányával, majd az OMD Hungary következik, amely 4 ezüst és 4 bronz díjat mondhat magáénak. A Dentsu Aegis Network Europe 2 ezüst, 4 bronz díjat, a Starcom pedig 2 ezüst, 2 bronz díjat hozott el.

A Gálán a legsikeresebb hirdetők sorrendben a Heineken Hungária Sörgyárak, a Decathlon és a Cirko Film Kft. voltak. Három díjnál többet az Élelmiszer/ital, valamint a Bevezető kampány/újrabevezetés kategóriákban osztottak ki.

Az Effie-n díjat kapott alkotások részletes listáját a mellékelt dokumentum tartalmazza.

Fotó: Pozsonyi Roland - Az ACG csapata a díjakkal

Az Effie a marketingkommunikációs iparág egyik legkiemelkedőbb megmérettetése világszerte. A hazai Effie-t a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ) és a Reklám Világszövetség (IAA) Magyar Tagozata közösen szervezi.

A 14. Effie támogatói voltak:

Ringier Axel-Springer, MTVA, Central Médiacsoport, trnd, Port.hu, Fidelio, RentIT, Sign, Umbrella, Marketing&Média, mmonline, Pesti Vigadó Étterem, Lilipop Caffé, Clarus hostess, Imperial22, amerikaiszek.hu, Smúz-viragneked.hu

A Gálaest zenei közreműködője a Pátkai Rozina quintett volt.

Kapcsolódó dokumentumok

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.