A 14 Arany, 15 Ezüst és 21 Bronz Effie-t azok a 2014. január 1. és 2015. május 31. között futott kampányok kapták, amelyek a kiírás szerint, igazolhatóan sikeresek, hatékonyak voltak, így a zsűritől pályaművükre a legtöbb pontot kapták. A végső pontszám kialakulásába a hatékonysági esettanulmányra adott pontok kétszeres, míg a kreatív anyagra adottak egyszeres súllyal kerültek beszámításra.

A hatékonyság Oscar-díjának is nevezett, a világ több mint 40 országában jelen lévő Effie 14. hazai megmérettetésén a Platina Effie-t az idei új, Doing good kategória döntőbe jutott kampánya kapta. A rangos elismerést a Soproni Jóleső segítség kampányért nyújtották át a 21 nevezést beadó ACG-nek, akik a Platina díj mellett 10 arany, 4 ezüst és 4 bronz díjat is nyertek, így idén ők lettek nem csak a leghatékonyabb, de a legeredményesebb pályázók is az Effie-n.

Az ACG-t a Y&R Budapest követi a 2 arany, 2 ezüst és 3 bronz díjas kampányával, majd az OMD Hungary következik, amely 4 ezüst és 4 bronz díjat mondhat magáénak. A Dentsu Aegis Network Europe 2 ezüst, 4 bronz díjat, a Starcom pedig 2 ezüst, 2 bronz díjat hozott el.

A Gálán a legsikeresebb hirdetők sorrendben a Heineken Hungária Sörgyárak, a Decathlon és a Cirko Film Kft. voltak. Három díjnál többet az Élelmiszer/ital, valamint a Bevezető kampány/újrabevezetés kategóriákban osztottak ki.

Az Effie-n díjat kapott alkotások részletes listáját a mellékelt dokumentum tartalmazza.

Fotó: Pozsonyi Roland - Az ACG csapata a díjakkal

Az Effie a marketingkommunikációs iparág egyik legkiemelkedőbb megmérettetése világszerte. A hazai Effie-t a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ) és a Reklám Világszövetség (IAA) Magyar Tagozata közösen szervezi.

A 14. Effie támogatói voltak:

Ringier Axel-Springer, MTVA, Central Médiacsoport, trnd, Port.hu, Fidelio, RentIT, Sign, Umbrella, Marketing&Média, mmonline, Pesti Vigadó Étterem, Lilipop Caffé, Clarus hostess, Imperial22, amerikaiszek.hu, Smúz-viragneked.hu

A Gálaest zenei közreműködője a Pátkai Rozina quintett volt.

Kapcsolódó dokumentumok