2014. október 01.

Az ACG pedagógus továbbképzést támogat

Az ACG támogatja a MediaSmart Hungary tudatos médiafogyasztásra nevelő általános iskolai pedagógus-felkészítő programját.

Az ACG támogatja a MediaSmart Hungary tudatos médiafogyasztásra nevelő általános iskolai pedagógus-felkészítő programját.

A kisiskolások médiaértésének fejlesztését, valamint minőségtudatos, kritikus médiafogyasztóvá nevelését célozza az a komplex tudáscsomag, amelyet a külföldön számos országban, így például Angliában és Hollandiában is kiváló eredményeket felmutató program alapján a MediaSmart Hungary hívott életre hazánkban. A Médiatudor néven működő projekt kiemelt hangsúlyt fektet a hatékony felvilágosításra, a naprakész megoldásokra és a proaktív, gyakorlati problémakezelésre. Az ACG számára pont ezek voltak a meghatározó szempontok, amikor úgy döntöttek, hogy nem csak szakmai ismereteik megosztásával, hanem egymillió forint adománnyal is támogatják a programot.

Az Út a médiaértéshez a digitális világban címmel szeptember 26-án induló pedagógus továbbképzés célja, hogy olyan, valóban a kortárs igényeket és médiakörnyezetet figyelembe vevő oktatási készségekkel ruházza fel a magyar tanárokat, amelyek segítségével releváns válaszok adhatók a fiatalok – elsősorban kisiskolások – médiával kapcsolatos problémáira. A továbbképzési program arra készíti fel a pedagógusokat, hogy egyfelől megismerjék és felismerjék a gyerekeket a médiából érő hatásokat, másrészt pedig életszerűen, kreatívan és hatékonyan tudják oktatni a telekommunikáció vadhajtásaihoz való helyes viszonyulást.

„Ügynökségünk életét és a privát szféránkat is alapvetően megváltoztatta a digitális média kiteljesedése” – vallja Blaskó Nikolett, az ACG ügyvezető igazgatója. „Tudomásul kell vennünk, hogy a digitális platformoknak köszönhetően egyre zsugorodik a világ, egyre intenzívebb és közvetlenebb lesz az online kommunikáció. Világosan látjuk azt is, hogy az új médiával kapcsolatban nem az elzárkózás, hanem a megértés, a tudatos felhasználás a megoldás, ezért örültünk, hogy a Médiatudor kapcsán Magyarországon gyakorlatilag egyedülálló, hiánypótló és progresszív kezdeményezéshez csatlakozhattunk.”

Az ACG az adományon túl Bujdosó Bianka közösségimédia-stratéga delegálásával vesz részt a Digitális világ munkájában, amelynek keretében első körben 17 pedagógus kap nemzetközi szintű, naprakész képzést. A szakember elsősorban az online csatornák, azon belül is a közösségi média tartalmak befogadása és használata témában tart majd kurzusokat a tanárok részére.