2016. június 28.

Az AI az adatelemzés jövője

A tervezőknek az új megoldások felkarolása mellett a hagyományos, kipróbált technikákat is alkalmazniuk kell, hogy bizonyítsák hasznosságukat az ügyfelek felé.

A Cannes Lions keretében szervezett kerekasztal-beszélgetésen Sandy Thompson, a Y&R globális tervezési igazgatója, Chris Stephenson, a PHD Singapore APAC-régióért felelős stratégiai vezetője és Debbie Weinstein, a Google márkamegoldsokért és innovációért felelős igazgatója vett részt.

Weinstein szerint ugyan jelenleg adatszakértők vizsgálják az adathalmazokat, de a jövő a mesterséges intelligenciáé ezen a területen. Stephenson egyetértett ezzel: szerinte „fegyverkezési verseny” zajlik az adatok strukturálása területén, amelyből ha kimaradunk, akkor a két nagy céghez kell majd kiszerveznünk, akik már jelenleg is ezzel foglalkoznak: a Google-nek és a Facebooknak.

Thompson ezt azzal árnyalta, hogy a tervezők nem feledkezhetnek meg arról sem, amit a szakma kezdetei óta műveltek: a valódi, emberi insightok gyűjtéséről a személyes érintkezések során. „A kvantitatív adatok nem adnak iránymutatást arra nézve, merre is kellene haladnunk” – állítja.

Arról, hogyan lehetne elismertetni a stratégák munkáját, megoszlottak a vélemények. Thompson külön számlázná ezt az ügyfelek felé, mert jelenleg ingyenesnek, ezért értéktelennek gondolják, míg a többiek szerint nehéz lenne meggyőzni a partnereket. A jelenlegi gyakorlat szerint az ügyfelek többsége minél kevesebb pénzért minél többet szeretne kapni, így nehezen fizet külön a stratégiai tanácsadásért. Amiben viszont egyetértettek, az az, hogy az értéktelen mérőszámokat ideje lenne elfelejteni, és a bizonyított méréseket kellene használni.

(Forrás: Warc)

Az Egyszülős Központ meghívást kapott az ENSZ-be

7 órája

A világszervezet Nők Helyzetével Foglalkozó Bizottságának kéthetes ülésszakán tartott előadást Nagy Anna, a budapesti központot működtető Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány vezetője.