2018. június 25.

Az ALDI-nál is kezdődik a fesztiválszezon

Harmadik éve találkozhatnak a fesztiválozók ideiglenes ALDI-üzletekkel Magyarországon. Idén két ALDI pop-up üzlet és három ALDI GrillTerasz várja a zenei fesztiválok résztvevőit.

Az ALDI 2016-ban nyitott ideiglenes üzleteket a legismertebb hazai zenei fesztiválokon, ahol az italok kivételével mindent a megszokott bolti árakon kínált, ezzel is hozzájárulva a pénztárcabarát nyári kikapcsolódáshoz.

Ebben az évben az áruházlánc ismét három zenei fesztiválon lesz jelen: a június 26-30. között zajló Telekom VOLT Fesztiválon 300, míg az augusztus 8-15. közötti Sziget Fesztiválon 375 négyzetméter alapterületű áruházzal várják a fesztiválozókat kimondottan a rendezvény látogatóinak igényeire szabott kínálattal és GrillTerasszal, míg a Balaton Soundon július 4-8. között egy, a tó partján elhelyezkedő GrillTerasszal készül az áruházlánc.

A pop-up boltok kínálatában több mint 300 féle termékből válogathatnak: alkoholmentes italok, reggelik, hűtött termékek (felvágottak, sajtok), konzervek, édességek, glutén- és laktózmentes termékek, friss zöldségek és gyümölcsök várják a vásárlókat, és az „Azon melegében” látványpékségekben frissen sülnek a péksütemények. Az itt megvásárolt húsokat a GrillTeraszon térítésmentesen meg is sütik a fesztiválozók számára.

Az áruházakban mintegy 40 fős személyzet gondoskodik a gyors és zökkenőmentes kiszolgálásról, míg további 15 fő a GrillTeraszon dolgozik. A boltokban bankkártyával, illetve a fesztiválokon használt Festipay kártyával egyaránt lehet fizetni. Az ALDI az italok kivételével mindegyik üzletében bolti árakkal várja a vásárlókat, vagyis ugyanazon az áron lehet megvásárolni a termékeket, mint az áruházlánc 132 magyarországi egységének bármelyikében.

Tavaly a vásárlók által legkeresettebb termékek minden helyszínen nagyon hasonlók voltak: a friss zöldségek és gyümölcsök közül a banán, a koktélparadicsom, az alma és a nektarin bizonyultak a legnépszerűbbnek, míg az „Azon melegében” látványpékségekben leginkább a császárzsömle, a virslis táska, a sajtos pogácsa és a vajas croissant fogyott. A grillpultokban közel 20 000 adag étel készült, főként pácolt csirkemell, különböző ízű Berner-, illetve grillkolbászok. A tejtermékek közül a kakaó, az ivójoghurt és a mozzarella snack, míg a non-food termékekből legnagyobb darabszámban a fogkefe, a füldugó és a felfújható matrac fogyott. 2017-ben a Sziget minden 8. látogatója kereste fel az ALDI üzletét, míg a VOLT-on minden 4. látogató vásárolt a boltban - írják.

Elkészült az első nagy játszóházi médiakutatás

2 napja

A kutatásból kiderül, hogy a játszóház a fiatal családok egyik legkedveltebb helye, amely 20%-kal lekörözi az állatkertet, és 74%-kal a színházakat is, és majdnem felveszi a versenyt a tévénézéssel töltött idővel.