2017. október 18.

Az AccorHotels is csatlakozott az Adománykonvojhoz

Az Élelmezési Világnap kapcsán az Magyar Élelmiszerbank Egyesület az élelmiszerpazarlás elleni harc fontosságára kívánja felhívni a figyelmet.

„Nagyon örülünk, hogy az AccorHotels révén immár szállodavállalat is csatlakozott az Élelmiszerbank Adománykonvojhoz. Ez is mutatja, hogy az élelmiszerpazarlás kapcsán érintett szektorokból egyre többen ismerik fel a probléma jelentőségét. Mindannyian hiszünk benne, hogy az élelmiszer, amit megtermelünk, érték, és ennek megfelelően kell bánnunk vele” – nyilatkozta Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke.

Az Élelmiszerbank adatai szerint Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszerfelesleg keletkezik, mely mennyiséget, ha kamionokra raknánk, a sor Budapesttől Párizsig érne, miközben az országban sok ezren, köztük gyermekek is nélkülöznek. Az élelmiszerfelesleg megsemmisítése emellett komoly környezetterhelést is okoz. Ez a tizenkettedik év, hogy a FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations) összefog a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel, hogy felhívják a figyelmet az élelmiszerpazarlás elleni küzdelemre az Élelmiszerbank Adománykonvoj segítségével, melyet a Mezőgazdasági Minisztérium is partnerként támogatott.

„A fenntartható fejlődés az AccorHotels stratégiájának szerves része. A világ vezető szállodaüzemeltetőjeként saját, globális fenntartható fejlődés programunk a munkavállalókat, vendégeket, partnereket és helyi közösségeket egyaránt mobilizálja a meghatározott és számszerűsített célok elérése érdekében. A „Planet 21” nevű programunk kiemelt prioritásként kezeli a fenntartható F&B-t és ezen belül az élelmiszerpazarlást, melyet 2020-ig harminc százalékkal kívánunk csökkenteni. A Magyar Élelmiszerban Egyesülettel kialakított kapcsolatunk keretében természetes volt számunkra az Adománykonvojhoz való csatlakozás, hiszen az élelmiszerpazarlás elleni küzdelem közös célunk” – nyilatkozta Luc Gesvret, az AccorHotels magyarországi Marketplace vezetője.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.