2017. október 18.

Az AccorHotels is csatlakozott az Adománykonvojhoz

Az Élelmezési Világnap kapcsán az Magyar Élelmiszerbank Egyesület az élelmiszerpazarlás elleni harc fontosságára kívánja felhívni a figyelmet.

„Nagyon örülünk, hogy az AccorHotels révén immár szállodavállalat is csatlakozott az Élelmiszerbank Adománykonvojhoz. Ez is mutatja, hogy az élelmiszerpazarlás kapcsán érintett szektorokból egyre többen ismerik fel a probléma jelentőségét. Mindannyian hiszünk benne, hogy az élelmiszer, amit megtermelünk, érték, és ennek megfelelően kell bánnunk vele” – nyilatkozta Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke.

Az Élelmiszerbank adatai szerint Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszerfelesleg keletkezik, mely mennyiséget, ha kamionokra raknánk, a sor Budapesttől Párizsig érne, miközben az országban sok ezren, köztük gyermekek is nélkülöznek. Az élelmiszerfelesleg megsemmisítése emellett komoly környezetterhelést is okoz. Ez a tizenkettedik év, hogy a FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations) összefog a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel, hogy felhívják a figyelmet az élelmiszerpazarlás elleni küzdelemre az Élelmiszerbank Adománykonvoj segítségével, melyet a Mezőgazdasági Minisztérium is partnerként támogatott.

„A fenntartható fejlődés az AccorHotels stratégiájának szerves része. A világ vezető szállodaüzemeltetőjeként saját, globális fenntartható fejlődés programunk a munkavállalókat, vendégeket, partnereket és helyi közösségeket egyaránt mobilizálja a meghatározott és számszerűsített célok elérése érdekében. A „Planet 21” nevű programunk kiemelt prioritásként kezeli a fenntartható F&B-t és ezen belül az élelmiszerpazarlást, melyet 2020-ig harminc százalékkal kívánunk csökkenteni. A Magyar Élelmiszerban Egyesülettel kialakított kapcsolatunk keretében természetes volt számunkra az Adománykonvojhoz való csatlakozás, hiszen az élelmiszerpazarlás elleni küzdelem közös célunk” – nyilatkozta Luc Gesvret, az AccorHotels magyarországi Marketplace vezetője.

Felelős Támogató védjegyet kapott a Hankook

19 perce

A Hankook Tire Magyarország Kft. 2012-ben indította a társadalmi felelősségvállalási kezdeményezéseit összefogó programsorozatot, a Hankook Értékteremtő Programot.

Inspiráló nőket díjaz a Femcafe

5 órája

Május 10-én a Várkert Bazárban, az Inspiráló Nők Estjén adják majd át a 8+1 kategória győzteseinek járó elismeréseket.