2013. augusztus 06.

Az Amazon alapítója vette meg a Wahington Postot

A patinás lap 250 millió dollárért cserélt gazdát. Jeff Bezos azt ígéri: az alapértékek nem változnak.

A patinás lap 250 millió dollárért cserélt gazdát. Jeff Bezos azt ígéri: az alapértékek nem változnak.

250 millió dollárért Jeff Bezos, az Amazon alapítója és vezérigazgatója vette meg a patinás, ám az utóbbi években szenvedő, annak idején a Watergate-ügyet is kirobbantó The Washington Postot. Az 1877-es alapítású lapot a 30-as évek óta a Graham család irányítja, amely Katharine Weymouth ügyvezető-kiadó révén most sem távolodik el teljesen az újságtól.

Az alkalmazottaknak írt levelében Bezos kiemelte: tudja, hogy ha egy család felel egy lapért ennyi ideig, akkor annak megvan a megszokott rendje, értékei, így érthető, ha vannak olyanok, akiket aggodalommal tölt el a váltás. Megígérte: a The Washington Post alapértékei nem változnak, továbbra is úgy működik, ahogy eddig. Bezos hozzátette: nem fog a napi munkába belefolyni, megvan ugyanis a maga napi feladata, és a két cég ügyei nem fognak találkozni.

A várhatóan két hónapon belül záruló tranzakció a zászlóshajó napilap mellett érinti az Express-t, a The Gazette Newspapers-t, a Southern Maryland Newspapers-t, a Fairfax County Times-t, az El Tiempo Latinot és a Greater Washington Publishingot. Nem része ugyanakkor az ügyletnek a Slate, a Foreign Policy vagy a TheRoot.com. Az értékesítés után az átalakuló portfoliójú The Washington Post Co. új nevet kap majd.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.