2012. március 05.

Az Apple a legcsodáltabb cég

A Fortune vezetőket kérdezett meg nagy cégekről. A termékminősége, a CSR, a K+F, a pénzügyi stabilitás és a menedzsment szempontjából értékeltek.

A Fortune vezetőket kérdezett meg nagy cégekről. Többek között a termékek minősége, a CSR, a K+F, a pénzügyi stabilitás és a menedzsment szempontjából értékeltek.

Az Apple, a Google és az Amazon lettek "a legcsodáltabb" cégek a világon, derül ki a Fortune friss listájából. A kiadvány 10 ezer vezetőt kérdezett meg, akik kilenc szempont, így többek között a termékek minősége, a társadalmi felelősségvállalás, a K+F, a menedzsment minősége és a pénzügyi állapot alapján értékelték a vállalatokat.

Az Apple elsősége nem meglepetés, mivel ötödik éve a lista elején végez - írja a WARC. Az iPhone 4S és az iPad sikere, illetve az 500 milliárd dollár fölé kúszott tőzsdei értékelés csak erősítették a vállalat pozícióját.

A második helyezett Google többek között napi több mint 700 ezer aktiválásra kerülő androidos eszközzel büszkélkedhet, a Google+ pedig már 90 millió felhasználónál jár (bár ez utóbbi önmagában még nem tűnik meggyőzőnek).

A harmadik helyre befutó Amazon elsősorban a Kindle Fire-rel vétette észre magát 2011-ben. A megkérdezettek többek között azért dícsérték a céget, mert az képes "a rövid távú profitot feláldozni a hosszabb távú üzleti sikerért".

Az MNB 5 millió forintra bírságolta a 4iG Nyrt.-t

1 órája

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a T-Systems Magyarország Zrt. megvásárlásának meghiúsulását vizsgálva, megbírságolta a 4iG Nyrt.-t, egyúttal a Magyar Telekom Nyrt.-vel szemben is intézkedett - írja az MTI.