2017. március 28.

Az Eurosport a kerékpárversenyek otthona

Több verseny, hosszabb élő közvetítések, több helyi releváns tartalom és a legnagyobb tehetségek – 2017-ben az Eurosport lesz a kerékpárversenyek otthona.

A sportcsatorna elsőszámú célja idén, hogy tovább tüzelje az elkötelezett kerékpársport-rajongók lelkesedését: így összesen több mint 200 napnyi élő közvetítéssel és az összes platformján 2300 órányi tartalommal várja a nézőket.

Az Eurosport nézői a csatornán követhetik mindhárom Grand Tour eseményeit, a Giro d’Italia versenyei Európában és Ausztráliában kizárólag az Eurosporton lesznek láthatóak. A csatorna ezen felül tudósít 25 UCI World Tour versenyről is, beleértve mind az öt Monument versenyt is. Ebben az évben az Eurosport összesen 21 Grand Tour helyszínről fog élőben közvetíteni. Ez a részét képezi annak a 300 órás tartalomnak, amit a sportág 3 legnagyobb körversenyéről közvetít majd a csatorna.

Grand Tours

  • Giro d’Italia: május 5-28.
  • Tour de France: július 1-23.
  • Vuelta a España: augusztus 19-szeptember 10.

UCI World Tour

  • Összesen 25 verseny, beleértve az öt Monument versenyt, élőben februártól októberig
  • Tour of Flanders: április 2., vasárnap
  • Paris–Roubaix: április 9., vasárnap
  • Liège–Bastogne–Liège: április 23., vasárnap
  • Giro di Lombardia: október 7., szombat

Hatnapos Kerékpárversenyek

  • Az összes esemény, beleértve a záró, mallorcai futamot március 17-én

Az Eurosport továbbra is a legnagyobb nevekkel dolgozik együtt, akik egyedülálló elemzésekkel és kulisszatitkokkal szolgálják ki a rajongók kíváncsiságát. Közéjük tartozik a háromszoros Tour de France-győztes Greg LeMond, a Tour szakaszgyőztes Juan Antonio Flecha és Sean Kelly, aki a kilencszeres nyertese a Monument versenyeknek. A fő kommentátorok Roberto Vecchi (Svédország) és Richard Virenque (Franciaország) lesznek.

Az Eurosport ebben az évben először biztosít élő közvetítést profi versenyről 360 fokos virtuális valóság technológiájára alapozva a La Route du Sud alatt júniusban. Az élő közvetítések mellett olyan magazinműsorokkal is találkozhatnak a rajongók, mint például a Tech Talk, mely a sportág technikai oldalát mutatja be. Mindez elérhető lesz az Eurosport Playeren, a csatorna digitális platformján is.

Az Eurosport.com továbbra is kibővített tartalmakkal biztosít digitális közvetítést, míg a Discovery Communications legutóbbi beruházása, a világ vezető kerékpáros tartalommegosztó oldala, a Play Sports Group lesz a garancia arra, hogy az Eurosport tartalmak szélesebb körben is elérhetőek legyenek a kerékpárrajongók számára.

Petter Hutton, az Eurosport vezérigazgatója elmondta: „A kerékpáros közösség az egyik legelkötelezettebb, leginkább szenvedélyes rajongóközösség, nagyon izgatottak vagyunk, hogy most még több versenyt tudunk élőben közvetíteni nekik. Az összes Grand Tour eseményen jelen leszünk és az olyan egy napos klasszikusokról is közvetítünk, mint a Paris-Roubaix.”

Szabó Gábor, az Eurosport hazai vezető kommentátora a magyarországi helyzetet kiemeltnek találja a kerékpáros sport szempontjából: „Nagyon örülök, hogy az Eurosport továbbra is ennyi releváns kerékpáros eseményt közvetít, a csatornának nagy szerepe van abban, hogy a sportág ilyen népszerűvé vált Magyarországon, 2017-ben pedig folytatjuk ezt a hagyományt.”

Magyarországon startol az UNICEF új programja

1 órája

A Youth Challenge egyfajta „szociális start-up”, amely hátrányos helyzetű fiatalok csoportjait vonja be abba, hogy dolgozzanak ki innovatív megoldásokat az őket leginkább foglalkoztató problémákra.