2011. május 17.

Az IKEA az év hirdetője

Első alkalommal 1991-ben nyert Cannes Lions díjat a svéd bútorgyártó.

Első alkalommal 1991-ben nyert Cannes Lions díjat a svéd bútorgyártó.

Az IKEA kapja az év hirdetőjének járó járó elismerést az 58. alkalommal megrendezésre kerülő Cannes Lions fesztiválon. A svéd bútoros cég 1991-ben nyert először oroszlánt a franciaországi eseményen, azóta további 50 trófeával gazdagodott. Legutóbb 2010-ben nyert Cannes-ban az IKEA: a Facebook Showroom munkáért Titanium Liont kaptak.

"Az IKEA marketing és kommunikációs jelenlétének sikere annak köszönhető, hogy ügynökségeivel összehangolt kreatív munkát végez" - mondta Philip Thomas, a Cannes Lions ügyvezetője. Hozzátette: a díjátadóra június 25-én kerül sor, az elismerést Noel Wijsmans alelnök veszi át.

Az IKEA-t 1943-ban alapította a 17 éves Ingvar Kamprad Svédországban. A márkanév az alapító nevéből, illetve lakhelyének kezdőbetűiből tevődik össze (Ingvar Kamprad, Emtaryd, Agunnaryd). A cég jelenleg 26 országban 284 üzletet üzemeltet, amelyek évente kb. 600 millió látogatót fogadnak.

Címkék: ikea cannes lions

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.