2014. október 14.

Az Instagram az amerikai tinik kedvenc közösségi alkalmazása

A Facebook használata visszaesőben van, és marketingüzeneteket is szívesebben kapnak Instán vagy Twitteren.

A Facebook használata visszaesőben van, és marketingüzeneteket is szívesebben kapnak Instán vagy Twitteren.

A Piper Jaffray befektetési bank kétévente elkészíti a tinédzserek attitűdjeit vizsgáló Taking Stock With Teens kutatását. A 7200, átlagosan 16 éves megkérdezett 76 százaléka használja az Instagramot, szemben az előző felmérés idején mért 69 százalékkal. Ugyanekkor a Facebook 72 százalékról 45 százalékra esett, és már a Twitter is megelőzi – írja a Marketing Charts.

A Twittert jelenleg az amerikai tizenévesek 59 százaléka használja, ez kismértékű csökkenést jelez a fél éve mért 63 százalékhoz képest. A Pinterest 22, a Tumblr 21 százalékon áll, míg egyéb közösségimédia-csatornákat a tinik 14 százaléka használ – ezen belül Snapchatet 4 százalék.

A válaszadókat arról is megkérdezték, melyik csatornát tekintik megfelelőnek arra, hogy marketingüzeneteket kapjanak azon keresztül. 38 százalékuk az Instagramot, 34 százalék a Twittert és 21 százalék a Facebookot adta válaszul erre a kérdésre.

Steph Wissink, a Piper Jaffray kutatási társigazgatója az eredményeket azzal magyarázta, hogy „a tinik a közösségi médiát, elsősorban az Instagramot saját személyes márkájuk felépítésére használják, és a társak megerősítését is itt keresik.”

Az amerikai tizenévesek kütyükkel is jól el vnnak látva: 67 százalékuknak van iPhone-ja, 54 százalékuknak iPad-je, 12 százalékuknak iPad Minije, 16 százalékuknak androidos táblagépe, 6 százalékuknak Kindle Fire-je és 7 százalékuknak okosórája.

(Forrás: WARC)

Ismert sztárokkal kampányol a Samsung

5 órája

Nánási Pál készített magazinokba illő fotókat Dobó Ági, Henry Kettner, Kovács Rami, Ördög Nóra, Nagy Dani, Nessaj, és Török Ábel márkanagykövetekről.