2011. július 29.

Az Ipsosé a Synovate

Ezzel a francia központú kutatócég a harmadik legnagyobb lesz globálisan. A részvényesek és a versenyhatóság jóváhagyására még szükség van.

Ezzel a francia központú kutatócég a harmadik legnagyobb lesz globálisan. A részvényesek és a versenyhatóság jóváhagyására még szükség van.

525 millió fontért (595 millió euró) megvásárolta az Ipsos a Synovate piackutató céget az Aegis ügynökségi holdingtól - jelentették be a felek. A tranzakció nem foglalja magában a Synovate csoporthoz tartozó Aztec hálózatot. Az Ipsos közlése szerint ezzel a harmadik helyre lépett előre a piackutató cégek globális ranglistáján.

A felvásárlástól az Ipsos azt várja, hogy erősödnek globális pozíciói. Elsősorban az így megnövekedett tárgyalási erőtől, a beszállítókkal szemben javuló alkupozíciótól, a produkciós központok összevonásától, az eddig kiszervezett tevékenységek házon belülre vonásától, az online panelek konszolidálásától, a kommunikáció, az IT és a többi szervezeti funkció gazdaságosabbá és hatékonyabbá tételétől remélnek előnyöket a jövőre nézve.

A tranzakció várhatóan 2011. szeptember 30-val zárulhat. A megegyezés az Ipsos vezetői és az Aegis igazgatótanácsa között köttetett, utóbbi cég részvényeseinek jóváhagyására azonban mpég szükség van. A közgyűlést a napokban hívják össze, s valamikor augusztus közepén kerülhet rá sor. A részvényesek többségének támogatása szükséges, s annyit már tudni lehet, hogy az Aegisben 26,5 százalékos tulajdonnal bíró Vincent Bolloré az ügylet mellett van. Amennyiben a közgyűlésen a tervek szerint mennek a dolgok, jöhet a versenyhatósági vizsgálat.

Magyarországon startol az UNICEF új programja

48 perce

A Youth Challenge egyfajta „szociális start-up”, amely hátrányos helyzetű fiatalok csoportjait vonja be abba, hogy dolgozzanak ki innovatív megoldásokat az őket leginkább foglalkoztató problémákra.