2017. március 10.

Az MRC auditálja a YouTube-ot

A Google beleegyezett, hogy hivatalos harmadik fél ellenőrizze a YouTube weboldalába és mobilalkalmazásába integrált mérési technológiákat.

A Media Rating Council auditálja majd, hogy a független mérési szolgáltatók – a DoubleVerify, az Integral Ad Science és a Moat – megfelelően mérik-e a videók láthatóságát és a megtekintések időtartamát.

A Google közlése szerint az audit kiterjed majd az adatgyűjtése, -aggregálásra és a jelentések elkészítésére a videómegjelenítések, látható megjelenítések, a kapcsolódó láthatósági statisztikák, valamint az általános érvénytelen forgalom területén, asztali gépeken és mobileszközökön egyaránt, az MRC és az IAB szabványai szerint.

A tervek szerint az audit kiterjedne azokra a Google partneroldalakra is, amelyek az AdWordsön és a DoubleClick Bid Manageren keresztül futtatnak hirdetéseket.

A YouTube hagyományosan elzárkózott a hirdetőktől származó cookie-k beépítésétől, azonban az elmúlt időszakban a nagy hirdetők egyre határozottabban követelik a transzparenciát a digitális szolgáltatóktól is.

(Forrás: MediaPost)

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.