2017. március 10.

Az MRC auditálja a YouTube-ot

A Google beleegyezett, hogy hivatalos harmadik fél ellenőrizze a YouTube weboldalába és mobilalkalmazásába integrált mérési technológiákat.

A Media Rating Council auditálja majd, hogy a független mérési szolgáltatók – a DoubleVerify, az Integral Ad Science és a Moat – megfelelően mérik-e a videók láthatóságát és a megtekintések időtartamát.

A Google közlése szerint az audit kiterjed majd az adatgyűjtése, -aggregálásra és a jelentések elkészítésére a videómegjelenítések, látható megjelenítések, a kapcsolódó láthatósági statisztikák, valamint az általános érvénytelen forgalom területén, asztali gépeken és mobileszközökön egyaránt, az MRC és az IAB szabványai szerint.

A tervek szerint az audit kiterjedne azokra a Google partneroldalakra is, amelyek az AdWordsön és a DoubleClick Bid Manageren keresztül futtatnak hirdetéseket.

A YouTube hagyományosan elzárkózott a hirdetőktől származó cookie-k beépítésétől, azonban az elmúlt időszakban a nagy hirdetők egyre határozottabban követelik a transzparenciát a digitális szolgáltatóktól is.

(Forrás: MediaPost)

„Széndobálókat” keres a Heineken

1 napja

Fenntarthatósági témákra érzékeny egyetemistáktól, főiskolásoktól vár ötleteket ökológiai lábnyomának további csökkentésére a társaság.