2016. augusztus 09.

Az NBC megvédi az olimpiai közvetítést

A túl sok reklám és a felvételről sugárzás miatt is támadták az NBC-t. A csatorna a megváltozott nézői szokásokat hozza fel védekezésképpen.

Az NBC 1964 óta közvetíti az olimpiai játékokat az Egyesült Államokban, idén azonban már a megnyitó első öt percében rengeteg támadás érte a csatornát a sok reklám miatt. Ráadásul nem élőben sugározták az eseményt, hanem a keleti parti idő szerint este nyolctól – ami a nyugati parti nézők számára még későbbi időpontot jelentett.

A csatorna mindezt azzal magyarázta, hogy egyrészt szerette volna főműsoridőben minél több nézőhöz eljuttatni a közvetítést, másrészt az időeltolás és az elején reklámhangsúlyos műsor lehetővé tette, hogy a show érdemi részét már komolyabb megszakítások nélkül mutathassák be a sorozat-maratonokhoz szokott nézőknek.

Az NBC idén rekordösszeget, 1,2 milliárd dollárt gyűjtött össze az olimpiai reklámidőkért, a megnyitót viszont a Nielsen adatai szerint a 2012-es londoni játékokhoz képest 28 százalékkal kevesebben nézték a csatornán.

(Forrás: Adweek/Wall Street Journal/Warc)

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

20 órája

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.