2016. augusztus 09.

Az NBC megvédi az olimpiai közvetítést

A túl sok reklám és a felvételről sugárzás miatt is támadták az NBC-t. A csatorna a megváltozott nézői szokásokat hozza fel védekezésképpen.

Az NBC 1964 óta közvetíti az olimpiai játékokat az Egyesült Államokban, idén azonban már a megnyitó első öt percében rengeteg támadás érte a csatornát a sok reklám miatt. Ráadásul nem élőben sugározták az eseményt, hanem a keleti parti idő szerint este nyolctól – ami a nyugati parti nézők számára még későbbi időpontot jelentett.

A csatorna mindezt azzal magyarázta, hogy egyrészt szerette volna főműsoridőben minél több nézőhöz eljuttatni a közvetítést, másrészt az időeltolás és az elején reklámhangsúlyos műsor lehetővé tette, hogy a show érdemi részét már komolyabb megszakítások nélkül mutathassák be a sorozat-maratonokhoz szokott nézőknek.

Az NBC idén rekordösszeget, 1,2 milliárd dollárt gyűjtött össze az olimpiai reklámidőkért, a megnyitót viszont a Nielsen adatai szerint a 2012-es londoni játékokhoz képest 28 százalékkal kevesebben nézték a csatornán.

(Forrás: Adweek/Wall Street Journal/Warc)