2011. július 18.

Az OTP-t és a Nokiát ismerik a fiatalok

E két márka jut először a megkérdezett 15-25 évesek eszébe, derül ki az Ipsos F&F kutatásából.

E két márka jut először a megkérdezett 15-25 évesek eszébe, derül ki az Ipsos F&F kutatásából.

Az OTP és a Nokia jött ki "győztesen" a banki és mobiltelefon márkákra fókuszáló legutóbbi Ipsos kutatásból. Az aktuális F&F felmérés 2011 első negyedévében zajlott, és a 15-25 éveseket vizsgálta.

A bankok közül minden második fiatalnak az OTP jut először az eszébe. Tízből kilencen ismerik az OTP mellett a K&H-t, az Erstét és a Raiffeisent is. Több mint 60 százalék ismeri a Budapest Bankot, a CIB-et, a Citibankot, az MKB-t és az UniCreditet.

A válaszok alapján a négy legismertebb bank számít a legnépszerűbbnek és a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtónak is. A megkérdezettek szerint a K&H a legfiatalosabb bank. Ha a válaszokat két korcsoportra bontjuk, a 15-19 évesek az OTP-t tartják a legmodernebbnek, a 20-25 évesek viszont a K&H-t. Az OTP Bank első helyen szerepel az  egyediségben és megbízhatóságban is, viszont az ő szolgáltatásait tartják a legdrágábbnak is.

Amikor felsorolt mobiltelefon-márkák közül kellett választani, a legismertebbnek a Nokia, a Samsung és a Sony bizonyult, ezeket 10-ből 9 fiatal ismeri. Amikor a márkák felsorolása nélkül kérdezték a véleményüket, a válaszadók felének a Nokia jutott legelőször eszébe; ezt követte a Samsung és az LG. Míg a Nokiát elsőként említők között jelentősen több volt a férfi, addig a Samsungot jellemzőbben inkább nők nevesítették elsőként.

Összességében a Nokiát tartják a legnépszerűbb mobiltelefon-márkának, és azt is gondolják róla, hogy magas minőségű, megéri az árát és nekik való. Fiatalosságban és modernitásban az iPhone és a Nokia fej fej mellett végeztek, előbbit azonban a fiatalok 40 százaléka túl drágának tartja, ennyit nem adnának ki egy mobilért.

A Next9 lett a Deloitte PR-ügynöksége

1 napja

A Deloitte Magyarország meghívásos PR tenderén a Next9 Communications nyert, így 2019. június 1-től az ügynökség látja el a vállalat külső kommunikációs feladatait.

Nincs több szőrme a Pradánál

2 napja

A Prada Group bejelentette, hogy a 2020-as szezontól kezdve nem használ többet állati szőrmét a kollekciónál.