2012. április 02.

Az Ogilvy az ügynökségi ranglista élén

Macher Szabolcs és a MAKSZ ismét rangsorolta a Magyarországon működő ügynökségeket a 2011-ben szerzett hazai és nemzetközi díjaik alapján.

Macher Szabolcs és a MAKSZ ismét rangsorolta a Magyarországon működő ügynökségeket a 2011-ben szerzett hazai és nemzetközi díjaik alapján.

A Magyarországon működő ügynökségeket kreativitás alapján rangsoroló M-lista első helyét 2011-ben az Ogilvy szerezte meg. A magyar és nemzetközi rangos versenyeket beszámító ranglistán az ügynökség már az előző évben is dobogós volt.

A második helyen - nagy ugrással - a Laboratory Ideas végzett, amely 2010-ben még csak a 15. volt. A harmadik helyre a DDB került, amely az előző évben a második pozícióban zárt. Az előző két évben a listát vezető ACG idén a hetedik helyen szerepel a 2011-es összesítésben.

A legtöbb díjat nyert reklámkampányokat is rangsorolták, itt az élen a Laboratory Ideas munkája, az IKEA e-Folder szerepel. Az idei M-lista újdonsága a hatékonysági rangsor, ami a 2011-es Effie eredmények alapján áll össze. Ezen az ACG az első, a Rebel Rouse a Trambulin Filmmel együtt a második, míg a harmadik helyezést az OMD érdemelte ki.

Érdekesség, hogy 2010-ben az első 15 szereplő összesen 17 930 pontot szerzett, míg 2011-ben az összpontszám több mint 40 százalékkal, 26 320-ra nőtt. Ez azt jelenti, hogy a Magyarországon működő ügynökségek 2011-ben többet nevezést adtak le, több díjat nyertek és jobb helyezéseket értek el.

 

Az M-listáról a Médiapiac február 13-i adásában is szó esett. Jobbágy Tamás és Pajor Attila Blaskó Nikolettel beszélgetett a témáról. A műsor a remek zenékkel együtt visszahallgatható itt.