2010. október 20.

Az USA a legjobb országmárka

Az USA áll az élen az országok globális imázs rangsorában. Magyarország az 50-es rangsor középmezőnyében végzett.

Az USA áll az élen az országok globális imázs rangsorában. Magyarország az 50-es rangsor középmezőnyében végzett.

Továbbra is az Egyesült Államok áll a lista élén az országok globális imázs rangsorában, megelőzve Németországot és Franciaországot, amelyek tavaly óta helyet ccseréltek. Nagy-ritannia megint a negyedik lett – derül ki a GfK Roper Public Affairs & Corporate Communications, a GfK Custom Research North America egyik divíziója által végzett 2010-es Anholt-GfK Roper Nation Brands Index jelentésből.

A kutatás hat dimenzió alapján 50 ország imázsát értékeli. Az elmúlt időszakra jellemző bizonytalan gazdasági környezet tavalyhoz képest változást eredményezett idén a dél-európai országok helyezéseiben. Jelentősen előreléptek viszomt a BRIC-országok (Brazília, Oroszország, India és Kína).

Magyarország a legjobb eredményt a kormányzás megítélésének dimenzióban érte el a 2010 nyár közepén végzett felmérés szerint, a leggyengébben pedig a turizmus területén teljesített. A legmagasabb helyezéseket a legnagyobb országoktól, a legrosszabbakat pedig a felmérésben résztvevő afrikai országoktól kaptuk.

 

Címkék: országimázs

Ezt az 5 dolgot rontják el a cégek a weben

10 órája

A vállalatok számára az online tér kiemelt fontosságú marketingeszköznek számít, hiszen a cég az interneten keresztül tudja bemutatni magát, építeni a márkáját.