2010. október 20.

Az USA a legjobb országmárka

Az USA áll az élen az országok globális imázs rangsorában. Magyarország az 50-es rangsor középmezőnyében végzett.

Az USA áll az élen az országok globális imázs rangsorában. Magyarország az 50-es rangsor középmezőnyében végzett.

Továbbra is az Egyesült Államok áll a lista élén az országok globális imázs rangsorában, megelőzve Németországot és Franciaországot, amelyek tavaly óta helyet ccseréltek. Nagy-ritannia megint a negyedik lett – derül ki a GfK Roper Public Affairs & Corporate Communications, a GfK Custom Research North America egyik divíziója által végzett 2010-es Anholt-GfK Roper Nation Brands Index jelentésből.

A kutatás hat dimenzió alapján 50 ország imázsát értékeli. Az elmúlt időszakra jellemző bizonytalan gazdasági környezet tavalyhoz képest változást eredményezett idén a dél-európai országok helyezéseiben. Jelentősen előreléptek viszomt a BRIC-országok (Brazília, Oroszország, India és Kína).

Magyarország a legjobb eredményt a kormányzás megítélésének dimenzióban érte el a 2010 nyár közepén végzett felmérés szerint, a leggyengébben pedig a turizmus területén teljesített. A legmagasabb helyezéseket a legnagyobb országoktól, a legrosszabbakat pedig a felmérésben résztvevő afrikai országoktól kaptuk.

 

Címkék: országimázs

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

21 órája

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.