2010. október 20.

Az USA a legjobb országmárka

Az USA áll az élen az országok globális imázs rangsorában. Magyarország az 50-es rangsor középmezőnyében végzett.

Az USA áll az élen az országok globális imázs rangsorában. Magyarország az 50-es rangsor középmezőnyében végzett.

Továbbra is az Egyesült Államok áll a lista élén az országok globális imázs rangsorában, megelőzve Németországot és Franciaországot, amelyek tavaly óta helyet ccseréltek. Nagy-ritannia megint a negyedik lett – derül ki a GfK Roper Public Affairs & Corporate Communications, a GfK Custom Research North America egyik divíziója által végzett 2010-es Anholt-GfK Roper Nation Brands Index jelentésből.

A kutatás hat dimenzió alapján 50 ország imázsát értékeli. Az elmúlt időszakra jellemző bizonytalan gazdasági környezet tavalyhoz képest változást eredményezett idén a dél-európai országok helyezéseiben. Jelentősen előreléptek viszomt a BRIC-országok (Brazília, Oroszország, India és Kína).

Magyarország a legjobb eredményt a kormányzás megítélésének dimenzióban érte el a 2010 nyár közepén végzett felmérés szerint, a leggyengébben pedig a turizmus területén teljesített. A legmagasabb helyezéseket a legnagyobb országoktól, a legrosszabbakat pedig a felmérésben résztvevő afrikai országoktól kaptuk.

 

Címkék: országimázs

Szűrőprogramot támogat a Danone Magyarország

11 órája

2018-ban ismét országjáró körútra indul Magyarország átfogó egészségvédelmi programjának speciális szűrőkamionja. A legnagyobb nemzeti szűrőprogramhoz idén a Danone kiemelt stratégiai partnerként csatlakozik.

Új ízvilág a Drehertől

11 órája

A fővárosi főzde kínálatában is megjelent az első felsőerjesztésű variáns. A Pale Ale ráadásul jól illeszkedik a kommunikációs platformhoz is.