2017. március 03.

Az Unilever is beállt a P&G mellé

A Procter & Gamble marketingigazgatója után unileveres kollégája, Keith Weed is bírálta a digitális médiát.

Marc Pritchard, a P&G marketingigazgatója már több fórumon is bírálta az „elavult, olykor kifejezetten ócska” digitális médiavásárlási rendszert, külön kitérve a láthatóság, harmadik feles hitelesítés, átláthatóság és a hirdetési csalások problémájára. Egyúttal kilátásba helyezte, hogy a multicég nem fog olyan partnerekkel szerződni, akik nem teljesítik szigorú feltételeiket.

A vitába most Keith Weed, az Unilever CMO-ja is beszállt: a Marketing Weekben egyrészt kifejtette, hogy az ideális cél a 100 százalékos láthatóság lenne, miközben a jelenlegi hivatalos kritériumok nevetségesek, másrészt viszont az egész kérdés tárgytalan, amíg a hirdetési csalások ügyét nem tudják tisztázni. Állítása szerint az Unilever reklámok csalási átlaga jelentősen alacsonyabb, mint a piac egészéé, és nem is érti, miért nem képesek az iparág szereplői többet tenni ezügyben.

Weed más jelentős hirdetőkkel, köztük a Vodafone-nal, valamint ügynökségekkel, a WPP-vel és az Omnicommal, továbbá a Facebookkal és a Google-lel is konzultál a transzparencia kérdésében. Valami határozottan megmozdulni látszik.

(Forrás: MediaPost, Warc)