2017. március 03.

Az Unilever is beállt a P&G mellé

A Procter & Gamble marketingigazgatója után unileveres kollégája, Keith Weed is bírálta a digitális médiát.

Marc Pritchard, a P&G marketingigazgatója már több fórumon is bírálta az „elavult, olykor kifejezetten ócska” digitális médiavásárlási rendszert, külön kitérve a láthatóság, harmadik feles hitelesítés, átláthatóság és a hirdetési csalások problémájára. Egyúttal kilátásba helyezte, hogy a multicég nem fog olyan partnerekkel szerződni, akik nem teljesítik szigorú feltételeiket.

A vitába most Keith Weed, az Unilever CMO-ja is beszállt: a Marketing Weekben egyrészt kifejtette, hogy az ideális cél a 100 százalékos láthatóság lenne, miközben a jelenlegi hivatalos kritériumok nevetségesek, másrészt viszont az egész kérdés tárgytalan, amíg a hirdetési csalások ügyét nem tudják tisztázni. Állítása szerint az Unilever reklámok csalási átlaga jelentősen alacsonyabb, mint a piac egészéé, és nem is érti, miért nem képesek az iparág szereplői többet tenni ezügyben.

Weed más jelentős hirdetőkkel, köztük a Vodafone-nal, valamint ügynökségekkel, a WPP-vel és az Omnicommal, továbbá a Facebookkal és a Google-lel is konzultál a transzparencia kérdésében. Valami határozottan megmozdulni látszik.

(Forrás: MediaPost, Warc)

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.