Az idei kampányát elsősorban a generációk internethasználatára, digitális médiafogyasztására fűzi fel a Telekom, amely egyszerre szeretné edukálni, inspirálni és aktivizálni az egyes nemzedékeket. A kampányt bemutató keddi sajtóbeszélgetésen kiderült, a cég szeretné tudatosítani azokkal a generációkkal is, hogy nem nehéz belépni a digitális térbe, akik „nem születtek bele”.

Aki néz tévét, szinte biztosan találkozott már a Lépj előre a Mostba! reklámmal. A kampányvideó elkészítésének, a rá épülő kampány megszervezésének alapvetése az volt, hogy az emberek, a felhasználók – nem utolsó sorban a cég ügyfelei – képesek-e lépést tartani a technológia fejlődésével? – mondta a keddi sajtótájékoztatón Szabó Béla, a Telekom márka és lakossági kommunikációs igazgatója.

A különféle felmérésekből ugyanis az derül ki, hogy az 1960–70-es (X) és az 1980–90-es években (Y) születettek közül sokaknak kihívást okoz a kütyük, az applikációk, az egyes programok használata, ezért elbizonytalanodnak. Ugyanakkor a 2000-es években (Z), illetve a 2010 után (alfa) született fiatalok többsége már „beleszületett”, jól menedzselik a digitális világot. Ugyanakkor a kampányt készítő reklámügynökség, a DDB kreatív igazgatója, Balogh Zsolt szerint a belépési küszöb nincs is olyan magasan, csak a percepciók miatt hiszik ezt az „idősebb” nemzedékek tagjai közül sokan.

Ugyanakkor ma már szinte mindenki használ valamit a digitális világ eszközei közül, ráadásul a lehetőségek korlátlanok, így a „Most generáció” szlogen éppen azt hangsúlyozza, hogy nem is olyan nagyok a különbségek, mindenki egy nemzedékhez tartozik. Balogh szerint manifesztum jellege van a filmnek: "egy világ van és az digitális".

Szabó Béla azt hangsúlyozta, hogy a Telekom ezzel a programmal nem feltétlenül edukálni akar, sokkal inkább inspirálni, persze lesznek edukatív elemei is a kampánynak. Éppen ezért a Telekom a 2018-at a „digitális felvilágosodás” évének tartja.

Pereszlényi Zoltán, a cég lakossági marketingigazgatója egy, az 1970-80-as években születettek számára ismerős hasonlattal igyekezett megvilágítani a kampányuk lényegét. Mint mondta, az olajárrobbanáskor vált világossá, hogy az olaj pörgeti az egész világgazdaságot. Szerinte a 21. század olaja az internet.

Pereszlényi arról beszélt, a Telekom stratégiája négy pilléren nyugszik: a cég 4G hálózata a világranglista 5. helyén végzett, jó minőségű eszközöket kínálnak (mobil, tablet, laptop PC), rugalmas és korlátlan adatcsomagjaik vannak, és a szórakoztatás terén (IPTV, videótéka) is erősek. A marketingigazgató arról is beszélt, hogy idén megújítják Telekom alkalmazást, hogy könnyebben használhassák az ügyfelek, illetve a call centerükben bevezetett mesterséges intelligencia – hangfelismerő rendszer – lehetővé teszi azt is, hogy az ügyfeleknek ne kelljen hosszú percekig zenét hallgatniuk.