2017. február 02.

Az adam&eveDDB vezeti a Gunn Report listáját

A londoni ügynökség nyerte tavaly a legtöbb kreatív díjat. A hirdetők között a Samsung volt a legeredményesebb.

A The Gunn Report-ot 45 globális, regionális és országos kreatív verseny eredményei alapján állítják össze évente. Ez a negyedik alkalom, amikor a londoni adam&eveDDB vezeti a listát, és ezzel át is vette a vezetést az örökrangsorban. Az AlmapBBDO és a Wieden+Kennedy USA három-három elsőséggel büszkélkedhet.

Idén először került két új-zélandi ügynökség is a dobogóra: a második az aucklandi Colenso BBDO, a harmadik a Y&R New Zealand, szintén Aucklandből.

Az adam&eveDDB a legtöbb díjat elnyert reklámfilmek kategóriáját is magasan nyerte, a hat legjobb munkából három kötődik a nevükhöz: a Harvey Nichols hűségprogram-alkalmazásához készített Shoplifters, a John Lewis Home Insurance reklámja, a Tiny Dancer és a John Lewis The Man On The Moon című filmje.

A hirdetők között a Samsung először került az élre, megelőzve a Burger Kinget és a Volkswagent. Reklámjaik tíz országban is díjakat nyertek.

Emma Wilkie, a The Gunn Report ügyvezetője két tanulságot emelt ki az idei rangsorból: a régi nagy nevek mellett feltűnő új csillagokat, valamint a márka céljának (brand purpose) előtérbe kerülését a díjazott kommunikációs anyagokban.

Kate Stanners vendégszerkesztő pedig azt hangsúlyozta ki, hogy az ötlet néha tiszta és egyszerű, amelynek már születése pillanatától érezni az erejét, míg máskor úgy kell tökéletesre faragni, de mindkét esetben szenvedélyre, állhatatosságra és nagyszerű ügyfélre van szükség a kiváló eredmény eléréséhez.

(Forrás: Warc/The Gunn Report)

Sok céget a kiszámíthatatlan kommunikáció vitt csődbe

2 napja

Hogyan állhatnak talpra a magyar vállalkozások a koronavírus-járványt követően? És vajon milyen kommunikációs eszközöket kell bevetnünk? Langmár Zsuzsa, kommunikációs szakember szerint a kulcsszó a stabil online jelenlét.