2017. július 03.

Az adományozás új formáját kínálja a Vöröskereszt

A tavaly tavasszal megjelent „Látható támogatás” szlogenű vöröskeresztes fej- és zseblámpák sikere igazolta a vállalkozás létjogosultságát.

A Magyar Vöröskereszt tavaly hozta meg azt a döntést, hogy a hazai karitatív szervezetek közül elsőként fog kereskedelmi tevékenységbe, sajátmárkás termékeket dob piacra és ezzel az adományozás új formáját kínálja a fogyasztóknak. A kereskedelmi tevékenység fő célja az, hogy a szervezet az üzleti terv alapján előre tervezhető és szabadon felhasználható erőforráshoz jusson hozzá, amivel azokat a tevékenységi területeket is tudják támogatni, amelyek kevésbé népszerűk az adományozók körében.

A tavaly tavasszal megjelent fej- és zseblámpák sikere igazolta a vállalkozás létjogosultságát, hiszen a 2016-ra kitűzött 2 milliós árbevételt az eredeti cél negyedével sikerült megnövelni. A még továbbra is kapható zseblámpák értékesítésébe a nyári csúcsszezonra tekintettel a Media Markt és EMOS üzletek mellett az Euronics is bekapcsolódik, ahol júliustól kezdve három hónapig lesznek elérhetők a táborozáshoz, nyaraláshoz, kempingezéshez nélkülözhetetlen eszközök.

Az Euronics számára, mint magyar tulajdonú vállalatként, mindig kiemelten fontos volt, hogy példát mutasson társadalmi szerepvállalásával is. „Mindig arra törekszünk, hogy segítsük azokat a gyermekeket, családokat vagy intézményeket, akik valamilyen okból kifolyólag a társadalom perifériájára szorultak” – mondta Dr. Fazekas Péter tulajdonos. „Célunk az, hogy figyelemfelkeltő, edukációs és támogató aktivitásainkon keresztül valós hatást érjünk el, éppen ezért örömmel veszünk részt teljes hálózatunkkal a Magyar Vöröskereszt mostani akciójában is.”

A vásárlók pusztán döntésükkel tudják támogatni a Magyar Vöröskereszt munkáját, hiszen nincs más dolguk, minthogy a márkák közül a szervezet jó minőségű sajátmárkás zseblámpáját válasszák. Minden értékesített lámpa 600 Ft-ot jelent a Magyar Vöröskeresztnek. Míg a lámpák a humanitárius szervezet katasztrófavédelmi tevékenységéhez kötődnek, addig októbertől újabb sajátmárkás műszaki cikkek várhatók, ezúttal a véradáshoz kapcsolódóan, elsősorban a 25-35 éves korosztály számára.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.