2014. május 27.

Az eOptika.hu az Év Internetes Kereskedője 2014-ben

A díjat a XI. Elektronikus Kereskedelem konferencián adták át. Az év legígéretesebb kereskedőjének a kirowski a Petissimo online áruházat választotta.

A díjat a XI. Elektronikus Kereskedelem konferencián adták át. Az év legígéretesebb kereskedőjének a kirowski a Petissimo online áruházat választotta.

Az Év Internetes Kereskedője Díj” első fordulójában a közönségszavazatok döntöttek, kiderült, hogy ki a 32 legnépszerűbb olyan hazai internetes kereskedő, aki magyarországi cégbejegyzéssel és Vedd a neten! Webshop minősítéssel rendelkezik, online kiskereskedelmi tevékenységet folytat és előző éves árbevétele nem haladja meg a 1,5 milliárd forintot. Közel 10.000 szavazat érkezett több mint 300 weboldalra, akik közül a TOP 32 webáruház pályázatot nyújthatott be, s a második fordulóban a szakmai grémium és a felelős kereskedőkből álló zsűri választotta ki közülük Az Év Internetes Kereskedőjét 2014-ben. Az eredményhirdetésére és ünnepélyes díjátadására 2014. május 22-én este került sor a SZEK.org által szervezett XI. Elektronikus Kereskedelem konferencián. A cím elnyerésével az eOptika.hu online áruház jogot szerzett arra, hogy használhassa „Az Év Internetes Kereskedője 2014” címet és Szetnics Lászlótól, a MasterCard regionális mobil üzletfejlesztési vezetőjétől megkapta a díj főtámogatójának, a MasterCard-nak a fődíját, 1 millió Ft értékű hirdetési kampányt is.

A fődíj nyertese mellett a szervezők nyilvánosságra hozták a zsűrizés pontozása alapján a második, harmadik, illetve negyedik helyezettet:

  • Az Év Internetes Kereskedője, 2014 II. helyezett: maesteszinhaz.hu
  • Az Év Internetes Kereskedője, 2014 III. helyezett: ruhafalva.hu
  • Az Év Internetes Kereskedője, 2014 IV. helyezett: harisnyadiszkont.hu

A kirowski Isobar ebben az évben is elkészítette értékelését a teljes mezőnyről: ebből kiderült, hogy milyen irányba tart a hazai piacon az online értékesítéshez kapcsolódó weboldalak fejlesztése és tervezése. A digitális szemléletű kommunikációs ügynökség vezérigazgatója, Kovács Zoltán egy különdíjat is átadott “Az Év Legígéretesebb Kereskedőjének” a Petissimo online áruháznak, amely egyszeri keresőhirdetés-auditot nyert.

A zsűri a döntés során értékelte a kereskedők pályázatát, melyben kiemelt szempontként szerepelt a vállalkozások üzleti modellje, az elért üzleti eredmények, a honlapok színvonala, fogyasztóvédelemmel kapcsolatos ismertetőinek minősége és nem utolsó sorban a felhasználóbarátság.

A díj főtámogatója a MasterCard. A közönségszavazás támogatója a Bónusz Brigád, az eBolt, a MediaMarkt, a NetPincér.hu, a Shopline, a Szallas.hu és a Vatera.