2016. szeptember 08.

Az egymilliárd dollárt közelíti a Snapchat bevétele

Tavaly még csak 59 millió termelt az oldal, de idén már 367 millió, jövőre pedig 935 millió dollár lehet a bevétel az eMarketer szerint.

A kutatócég szerint a robbanásszerű növekedésnek számos oka van, köztük az új reklámformátumok bevezetése és az Egyesült Államokon kívüli terjeszkedés.

Cathy Boyle vezető elemző az elmúlt egy év során bevezetett videóhirdetés-formátumokra, a szponzorált geofilterekre és a szponzorált lencsékre hívja fel a figyelmet. Ezek mind segítenek a Snapchatnek abban, hogy a használattal arányosabban részesedjen a közösségi médiás reklámköltésekből: Amerikában a közösségimédia-felhasználók 31,6 százaléka használ Snapchatet, viszont a közösségi reklámköltésnek csupán 2,3 százaléka jut a szolgáltatásra. Jelenleg a reklámbevételek 43 százalékát a kiadók által üzemeltetett Snapchat Discover hírcsatornák adják, de 2017-re a snap-eket összefűző Snapchat Stories lehet a legfontosabb bevételi forrás.

Napjainkban a bevételek 95 százaléka még az Egyesült Államokból származik, de hosszabb távon ebben is változást várnak: legalább a reklámpénzek negyede érkezhet majd olyan országokból, ahol szintén erős a szolgáltatás felhasználói bázisa.

(Forrás: Warc)