Hiánypótló termékkel rukkolt elő a DOT Creative. A régióban többszörösen bizonyított és elismert Neticle techológiáján alapuló projektjükkel alternatívát kínálnak a közép-kelet-európai nyelvekre kevéssé optimalizált és transzparenciát nélkülöző globális márkabiztonsági rendszerekre, így segítve a bizalmi kapcsolat helyreállítását hirdetők és tartalomszolgáltatók között. (X)

A személyre szabhatóság és transzparencia jegyében startol a SYNTAX, a DOT Creative egyedi brand safety megoldása, mely a CEE régióban piacvezető Neticle nyelvelemző képességeit kiaknázva nyújt márkabiztonsági és egyedi targetálási lehetőségeket a médiapiaci szereplőknek.

„A piacon jelenlévő globális brand safety rendszerek inkább blokkolás fókuszúak, ezzel viszont a biztonságos hirdetési környezet megteremtése helyett inkább abban voltak sikeresek, hogy elmélyítsék a szakadékot a hirdetők és a tartalomszolgáltatók között. Nem csoda, hogy az iparági érdekszervezetek is legfeljebb tudomásul vették az ilyen rendszerek létezését, de inkább nem foglaltak állást a témát körülvevő vitában. A SYNTAX fejlesztésekor ezért számunkra kiemelt szerepet kapott a médiapiaci szereplők közös érdekeinek képviselete, a paradigmaváltás a blokkolásról a tartalomcélzási megoldásokra. Továbbá az is célunk volt, hogy olyan terméket hozzunk ki a piacra, ami egyedülálló és hiánypótló is egyben” - nyilatkozta Kassitzky Attila a DOT Creative ügyvezetője.

A SYNTAX valós időben elemzi az online megjelenő tartalmakat és értékeli ki őket 12 előre meghatározott kategória szerint, lehetővé téve a hirdetők számára a biztonságos tartalmakra való targetálást, illetve a tartalomszolgáltatóknak saját tartalmaik megfelelő szűrését és kategorizálását a hirdetői igények szerint, így mind programmatic, mind direct display kampányok biztosításához alkalmazható.

A rendszer által elemzett tartalmak folyamatosan elérhetőek a megrendelők számára, és a Neticle Media Intelligence platformon keresztül részletes cikkszintű elemzés is rendelkezésükre áll, kiemelve az adott tartalmak problémás részeit és ezek besorolását, így garantálva a teljes átláthatóságot a folyamat elejétől a végéig. A SYNTAX a DOT Creative saját trade desk-je – a Singularity – eszköztárát bővíti, de integrálható mind publisher-, mind hirdető oldali hirdetéskiszolgáló rendszerekbe is.

„Bár a globális technológia már évek óta elérhető itthon is, továbbra is rengeteg kérdés van az eredményeinek validitásáról, mivel a mögöttük lévő technológia és eredmények még az előfizetők számára sem teljesen publikusak. A SYNTAX kialakításakor ezért hangsúlyt fektettünk a rendszer teljes transzparenciájára a folyamat elejétől a végéig” – tette hozzá Papp Zoltán, a DOT Creative Médiaigazgatója.

A SYNTAX annak a lehetőségét is biztosítja a hirdetők számára, hogy saját témaköröket definiáljanak, így nem csak iparágra szabott márkabiztonsági intézkedéseket tesz lehetővé, hanem potenciálisan a hirdetők által kiemelten keresett témák felkutatására is alkalmas. Így lehetővé teszi a márkát vagy iparágat érintő témakörök elkerülését, vagy kifejezetten azokra reflektáló üzenetek megjelnítését a hirdetőknek. Melyet a Neticle piacvezető nyelvelemzési technológiája és évtizedes tapasztalata biztosít.

„Ügyfeleinket napi szinten támogatjuk nyelvelemzési szolgáltatással közel 20 nyelven a CEE régióban, ezt a közel évtizedes tapasztalatunkat mindig örömteli kihívás egy új területen, vagy más megközelítésből az ügyfeleink szolgálatába bocsátani” – tette hozzá Szerkeres Péter, a Neticle ügyvezetője.

A digitális szféra méréseinek és infrastruktúrájának transzparenciája egyre kiélezettebb téma a piaci szereplők között. Nemrégiben a Coca-Cola, az Unilever és a Vodafone közös felhívást tettek közzé a piaci szereplőknek az együttműködés elmélyítése végett.