2018. február 07.

Az ember elvész a rendszerből?

A Digital Hungary erről is kérdezte Arany Jánost, az SAP Hybris üzletágvezetőjét.

"A legnagyobb kihívás annak a trendnek a folytatása lesz, melynek a lényege az egyre nagyobb szerepet kapó adatgyűjtés, tehát egyre inkább teret nyernek azok a modellek, amelyek teljesítmény-, szám- és adatalapon működnek. A mai világban az ügyfélélmény jelenti a legnagyobb megkülönböztető előnyt, így a fogyasztók, a felhasználók és a vásárlók ahhoz a kereskedőhöz vagy közvetítőhöz mennek, aki a legjobb ügyfélélményt adja számukra; aki a legkevésbé tolakodó, ahol a legnagyobb a bizalom, aki legjobban ki tudja találni, hogy a vásárlók mire gondolnak az adott pillanatban, s ezeket a momentumokat a legjobban tudja kezelni" - mondja az interjúban a szakember az online marketing- és kereskedelem területén jelentkező legnagyobb kihívásokkal kapcsolatban.

A Google és a Facebook árnyékban kínlódó hagyományosnak nevezett média életben maradásával kapcsolatban megjegyzi: "Ha a hagyományos médiára úgy tekintünk, mint a – minőségi – tartalom előállítójára, akkor továbbra is szükség lesz rá. Ha nem lennének újságírók, akik megírják a cikkeket, akkor a Google és a Facebook sem tudna mutatni semmit. De ez a piac is átalakul."

A szakember szerint a programmatic átlépi az online marketing határait, a Google és a Facebook új kihívások elé állítja a médiát, a jövő pedig az interaktív televíziózásé.

Változik a tápszerek reklámozásának szabálya

22 órája

Február 22-től hatályba lép a speciális gyógyászati célra szánt tápszerekre vonatkozó jogszabály, amely szerint nem tartalmazhat egészségre gyakorolt állítást a reklám.