2016. április 26.

Az idén Sopronban tartják a PR Akadémiát

A sorrendben immár harmadik PR Akadémia megrendezéséről írt alá megállapodást Lakatos Zsófia, a Magyar PR Szövetség elnöke és Dr. Dinnyés Álmos, a Nyugat-magyarországi Egyetem kancellárja.

A megállapodás értelmében július 4. és 6. között Sopronban rendezik meg az Akadémiát, a NymE társrendezésében. A döntést az is motiválta, hogy NymE Közgazdaságtudományi Karán indult meg Magyarországon az első egyetemi szintű szóvivői szakember-képzés, amely azóta is folyik.

A hagyományoknak megfelelően ezúttal is három téma köré koncentrálódik a rendezvény. Az első napon ismert szóvivők – pl. Kovács Zoltán kormányszóvivő, Győrfi Pál (Országos Mentőszolgálat), G. Németh György (NymE), Orodán Sándor (elnök, Szóvivők Egyesülete) – beszélnek a szakma kihívásairól és személyes tapasztalataikról. A második napon az üzleti kommunikáció és az etika viszonyáról, összeütközéseiről beszél majd többek között Fazekas Ildikó (elnök, ÖRT), Rácz Gábor (főtanácsadó, Nemzetgazdasági Minisztérium), Sas István (reklámszakember) és Szécsi Gábor (PTE). Ezen a napon az angliai helyzetről beszél majd – az MPRSz vendégeként – Eva MacLaine, a londoni Chartered Institute of Public Relations elnökségi tagja. A harmadik napon pedig a modern települési kommunikáció aktuális problémáit és jó megoldásait mutatja be többek között Éder Andrea (Sopron, STKH), Ferling József (Ferling PR, az MPRSz örökös tagja) és Papp-Váry Árpád, a Metropolitan Egyetem rektorhelyettese. Az előadásokat az idén is szabad viták követik Sárosi Péter, az MPRSz örökös tagja vezetésével.

A PR Akadémia bevallott célja ezúttal is, hogy a szakmai előadások mellett kötetlen találkozási és hálózatépítési lehetőséget nyújtson a szakmai kezdői – egyetemisták-főiskolások, már dolgozó juniorok – és vezetői között. Ez főként a fiataloknak jelent komoly karrier-építési alkalmat. Éppen ezért a részvételi díj igen mérsékelt, s az MPRSz egyéni, ügynökségi és vállalati tagjai 25 % kedvezményt kapnak.

Az előző két PR Akadémia előadásainak szerkesztett változata könyv formájában is megjelent. A tavalyi előadások kötete, „Jövőkép és konfliktusok – A public relations elmélete és gyakorlata” címmel már kapható az MPRSz titkárságán és a www.bswan.hu weboldalon.

A III. PR Akadémiát anyagilag és erkölcsileg is támogatja dr. Fodor Tamás, Sopron város polgármestere és a Polgármesteri Hivatal.

A PRA részletes programja, az előadók életrajza, a jelentkezési lap és a szállásfoglalási lehetőség megtalálható a www.prakademia.hu honlapon. A részvételi díjat május 31-ig befizetőknek 50 % „Early Bird” díjkedvezmény jár.

Magyarországon startol az UNICEF új programja

23 órája

A Youth Challenge egyfajta „szociális start-up”, amely hátrányos helyzetű fiatalok csoportjait vonja be abba, hogy dolgozzanak ki innovatív megoldásokat az őket leginkább foglalkoztató problémákra.