2019. október 04.

Az ÖRT üdvözli a reklámszakma környezetvédelemmel kapcsolatos kezdeményezését

Mint írják, a tagjaik számára tartott tréning állandó elemévé vált a környezetvédelem kérdése.

Tevékenységéből adódóan az ÖRT a reklámok tartalmára koncentrál, erre vonatkozó ajánlásokat fogalmazott meg a 2018-ban végzett e témájú monitoring tapasztalatai alapján. Az ajánlás nem a reklámozott termékekere, hanem a kreatív megjelenítés módjára vonatkozik.

"A tagjaink számára tartott tréning állandó elemévé vált a környezetvédelem kérdése. A téma felvezetésekor még van néha csodálkozó tekintet és aggodalom, hogy újabb, a kreativitást korlátozó szempontokat szeretnénk-e bevezetni. A bemutatott szemléltető példák és a mindennapi gyakorlati szempontok azonban egyértelműen pozitív fogadtatásra találnak. Az elv nagyon egyszerű: amit felelős fogyasztóként nem szívesen látunk a környezetünkben, azt a reklámokban sem mutatjuk" - fogalmaz Fazekas Ildikó, az ÖRT igazgatója.

"Az MRSZ felhívásához csatlakozva az ajánlásunkat továbbgondoljuk, és további lépéseket teszünk, hogy azok a szakma még szélesebb köréhez eljussanak. A szulokszava/jatek programunkat a környezetvédelmi szempontok magyarázatával egészítjük ki. Úgy vélem, hogy nyitnunk kell a kreatívok mellett a produkciósok felé is, mert az ördög gyakran a részletekben rejlik, és biztos vagyok abban, hogy ők is nyitottak lesznek e témára" - tette hozzá Gerendi Zsolt, az ÖRT főtitkára.