2016. augusztus 16.

Az olimpiai játékokon debütált a Telenor chatrobotja

A Facebook új szolgáltatását, a csevegőrobotot a hazai szolgáltatók közül elsőként a Telenor alkalmazta.

A Facebook Messenger csevegőappot a vállalat újításai nyomán már nemcsak emberek, de üzenetküldő programok, chatrobotok is használhatják: ez a technológia az információszerzés jövőjét jelentheti.

A Telenor világszinten az elsők közt biztosít a felhasználók számára olyan MessengerBot megoldást, amely az automata és az élő párbeszédes chatkommunikációt egyaránt támogatja. A MessengerBot teszi lehetővé, hogy ha valaki a Telenor Facebook oldalán keresztül küld üzenetet a vállalatnak, azt elsőként OlyBot, az üzenetkezelő robot fogadja.

OlyBot a jelenlegi tesztüzeme alatt olimpiai hírekkel szolgál: ha valaki üzen neki, az feliratkozhat a robot későbbi üzeneteire. A Messenger megfelelő menüpontjain keresztül a friss hírek mellett napi olimpiai összefoglaló is elérhető, de a csevegőrobot kérésre elküldi az aktuális éremtáblát is.

Ha egy érdeklődő ügyintézés céljából keresi meg a Telenort, OlyBot értelmezi, hogy a kérdések nem neki szólnak. Ilyen esetben a megkeresést a Telenor ügyfélszolgálatán dolgozó emberi munkatársaknak továbbítja a megkeresést, akik lehetőségeik szerint azonnal jelentkeznek a kérdés megválaszolására.

„A MessengerBot új lehetőségeket nyit meg az automatizált online kommunikációban. Interaktív ügyfélszolgálatként, vagy a megfelelő háttér-adatbázisokkal és kérdésértelmező algoritmusokkal szinte intelligens információforrásként is szolgálhat szinte minden internet-felhasználó számára. Személyes MessengerBotunk asszisztensként is üzemeltethető, megismerheti szokásainkat. Példaként egy utazási iroda MessengerBotja, ha már többször „beszélgettünk” az ízlésünknek megfelelő utazási ajánlatokat gyűjti össze egyetlen kérésünkre, megkönnyítve életünket”- mondta el az új szolgáltatás bevezetése kapcsán Rátz Tibor, a Telenor közösségi média szakértője.

OlyBot-feliratkozáshoz a Facebookon vagy a Messengerben a Telenor Hungary számára egy „Hello”-t kell küldeni, OlyBot már válaszol is.

A Lidl 210 tonnával csökkenti műanyag-felhasználását

1 napja

A már bejelentett intézkedések mellett csökkenti a műanyag-felhasználását az év végéig a saját márkás ásványvizek PET-palackjainak súlycsökkentésével, továbbá műanyagcsomagolásának visszaszorításával.