2017. március 02.

Az olvasók kedvelik a printhirdetéseket

A Bauer Media által megrendelt kutatás szerint az olvasók nem csak a magazinokat, de az azokban megjelenő hirdetéseket is vonzónak találják.

Az amerikai kiadó ugyan elsődlegesen a lapok értékesítéséből él (ennek megfelelően számos új kiadványt is indítottak), de a hirdetési bevételek is fontosak számukra. Az Equation Research által 600, a Bauer vagy a versenytársak lapjait vásárló nő körében végzett kutatás szerint a megkérdezettek 84 százaléka érzi magát jobban bevonva olvasás közben, mint a tartalomfogyasztás egyéb formái esetében, beleértve az online-t és a televíziót is.

55 százalékuk részesíti előnyben a print hirdetéseket a televízióban megjelenőkkel szemben; a First for Women és a Woman’s World olvasóinak pedig több mint fele tartja úgy, hogy a reklámok jelenléte számukra a magazinolvasás fontos része. A Life & Style és az In Touch olvasóinak háromnegyede nyilatkozott úgy, hogy a lapokban megjelenő hirdetések számukra releváns termékeket reklámoznak. Ian Scott reklámértékesítési vezető szerint az eredmények „megerősítik, hogy a magazinjainkban számítanak a reklámok és az emberek szeretik azokat”. A felmérés eredményeit természetesen a potenciális hirdetők minél szélesebb körének is bemutatják majd.

(Forrás: min online)