2017. március 02.

Az olvasók kedvelik a printhirdetéseket

A Bauer Media által megrendelt kutatás szerint az olvasók nem csak a magazinokat, de az azokban megjelenő hirdetéseket is vonzónak találják.

Az amerikai kiadó ugyan elsődlegesen a lapok értékesítéséből él (ennek megfelelően számos új kiadványt is indítottak), de a hirdetési bevételek is fontosak számukra. Az Equation Research által 600, a Bauer vagy a versenytársak lapjait vásárló nő körében végzett kutatás szerint a megkérdezettek 84 százaléka érzi magát jobban bevonva olvasás közben, mint a tartalomfogyasztás egyéb formái esetében, beleértve az online-t és a televíziót is.

55 százalékuk részesíti előnyben a print hirdetéseket a televízióban megjelenőkkel szemben; a First for Women és a Woman’s World olvasóinak pedig több mint fele tartja úgy, hogy a reklámok jelenléte számukra a magazinolvasás fontos része. A Life & Style és az In Touch olvasóinak háromnegyede nyilatkozott úgy, hogy a lapokban megjelenő hirdetések számukra releváns termékeket reklámoznak. Ian Scott reklámértékesítési vezető szerint az eredmények „megerősítik, hogy a magazinjainkban számítanak a reklámok és az emberek szeretik azokat”. A felmérés eredményeit természetesen a potenciális hirdetők minél szélesebb körének is bemutatják majd.

(Forrás: min online)

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.