2011. július 01.

Az oroszoknál indít online videómérést a comScore

Június végén indult el a Video Metrix, amely négy éve érhető el az Egyesült Államokban, s mostanra Európa több piacán is jelen van vele a kutatócég.

Június végén indult el a Video Metrix szolgáltatás, amely négy éve érhető el az Egyesült Államokban, s mostanra Európa több piacán is jelen van vele a kutatócég.

Június végétől az orosz piacon is elindította Video Metrix online videómérő szolgáltatását a comScore. A Video Metrixet először az Egyesült Államokban vezették be négy éve, azóta a brit, a francia, a német, az olasz, a spanyol és a török piacon is használják.

Az adatok azt mutatják, hogy idén májusban 41 millió egyedi látogató összesen 4 milliárd online videót tekintett meg az orosz piacon. Az első mért hónap egyébként március volt, ehhez képest a nyári közönség 5 százalékkal volt magasabb, míg a megnézett videók száma 27 százalékkal bővült.

Az online videókat nézők legkedveltebb célpontja nem meglepő módon a YouTube, amely májusban 30,6 millió egyedi látogatót vonzott. Ők a hónap folyamán 1,5 milliárd filmet néztek meg a videómegosztón. A második helyen egy hazai versenyző, a Mail.ru csoport futott be 18 millió egyedi látogatóval és 165 millió videómegtekintéssel.

Májusban a netes populáció több mint négyötöde (85%) nézett online videót, és egy személyre átlagosan havi 11 óra jutott. A leglelkesebbek a 15-24 éves férfiak voltak, akik átlagosan havi 156 videót tekintettek meg, összesen 17,8 órában. A nők még ebben a korcsoportban is elmaradnak tőlük a maguk 11,8 órájával.

 

Részletes adatok elérhetőek ezen a linken!