2014. október 03.

Az ügyfelekre szabta magát az Up Advertising

Külső szakemberek bevonásával, mélyre ható kutatással tárták fel a valós ügyféligényeket, majd ezekre szabva alkották meg az új arculatot.

Külső szakemberek bevonásával, mélyre ható kutatással tárták fel a valós ügyféligényeket, majd ezekre szabva alkották meg az új arculatot.

Az ügyfelek igényeire szabva újult meg az UP, a többek közt a MOL Bubi arculatáért és az OTPay mobilalkalmazásért is felelős ügynökség. A 2013-as szerkezeti átalakítás a csapat új tagokkal való erősítésével is járt, 2014 elején pedig egy operatív igazgató, az ügyféloldalról érkező Fetter Balázs csatlakozott a céghez. A korábban vezető értékesítési pozíciókat betöltő szakember az operatív feladatok átvételével segíti a kreatív igazgató, Goneth Jácint munkáját, valamint vállalati tapasztalata révén segít a csapatnak az ügyfél fejével gondolkodni.

A közös munka eddigi egyik legfontosabb eredménye a mostani arculati megújulás, melyet egy átfogó kutatás eredményei nyomán dolgozott ki az ügynökség. E kutatáshoz, mely során olyan ügyféloldali marketingvezetők, vállalati kommunikációs szakemberek véleményére is kíváncsiak voltak, akikkel már dolgoztak együtt korábban, valamint olyanokéra is, akiknek még nem volt tapasztalata az ügynökséggel, két külsős szakember, a marketingszakértő Rátky Rita, és a független stratégaként dolgozó Jasper Garland segítségét kérték. A kutatást végző Rátky és az eredményeket elemző, azok alapján stratégiai javaslatot tevő Garland, valamint az UP csapata közös munkájának eredménye a most debütáló új weboldal, az up.hu is.

Jasper Garland, a több mint tízéves nemzetközi reklámstratégiai tapasztalattal bíró szakember szerint a kutatás tanulsága, hogy erős az igény arra, hogy az ügynökség az ügyfelek végső előnyeire – például a tudatosság építésére – még nagyobb mértékben koncentráljon, az eredményesség még nagyobb fokú és előre megjósolható legyen.

Az ügyfelekkel való kommunikáció hatékonyabbá tétele mellett az UP Advertising külföldi piacok felé való nyitását – ami az ügynökség rövid távú céljai közt szerepel – is nagyban segítheti a most végzett kutatás.