Újra előkerültek a jegesvödrök, a márkázott tartalom és kreatív adathasználat területén nem adtak ki Nagydíjat.

Film kategóriában 101 oroszlánt adtak ki, Nagydíjból pedig kettőt is: az F/NAZCA Saatchi & Saatchi São Paulo által a Leica számára készített Leica Gallery São Paulo mellett a pre-roll formátumban figyelemreméltót alkotó The Martin Agency Richmond ügynökség Geiconak készített Unskippable: Family Long Form 01 munkáját is díjazták.

Filmszakmai (Film Craft) díjat 66 alkotás kapott, a Grand Prix nyertese az adam&eveDDB a John Lewis hatalmas érzelmi töltettel bíró, Monty’s Christmas című filmjéért.

Márkázott tartalom és szórakoztatás kategóriában 63 oroszlán született, Nagydíjat viszont nem adtak ki. David Lubars, a BBDO nemzetközi kreatív igazgatója szerint nem találtak olyan munkát, „amelyről még tíz év múlva is beszélni fognak”, és ezt annak tulajdonítja, hogy a terület még mindig fejlődési fázisban van, a hirdetők és az ügynökségek keresik a márkázott tartalom hitelességének titkait.

A Titanium Grand Prix-t a CP+B Boulder kapta a Domino Emoji Ordering projektért, míg az Integrált Grand Prix a Wieden+Kennedy New Yorkhoz került a Jordan márka RE2PECT kampányáért. A társadalmi célú és karitatív munkák közül Grand Prix for Good elismerésben részesült az ALS Association elhíresült Ice Bucket Challenge-e.

Az idén első alkalommal megrendezett, startupokat és innovátorokat tömörítő Lions Innovation társfesztiválon 226 nevezőből 8 kapott Innovation Lions-díjat. A nagydíjat a londoni What3Words 3 Words to Address the World kampánya érdemelte ki, amely egy újfajta címzési megközelítést takar. Három szó egyedi kombinációjával jelölnék meg a Föld felszínének minden 3x3 méteres darabját, aminek különösen a fejlődő világban lehet létjogosultsága.

A Creative Data Lions esetében 609 nevezőből 28 kapott oroszlánt, Grand Prix viszont nem született, mert bár az egyes alkategóriákban érkeztek jó nevezések, egyik esetében sem érezte úgy a zsűri, hogy az jól képviselné az egész iparágat.

Az utolsó estén adták át az ügynökségi díjakat is:

  • Az Év Ügynöksége az R/GA New York, a második a Grey New York, harmadik az Ogilvy Brasil, São Paulo.
  • Az Év Független Ügynöksége a Droga5, New York, második a Wieden+Kennedy, Portland, bronzérmes a Wieden+Kennedy, London.
  • A legtöbb díjat kapó produkciós cég Arany Pálmáját a Smuggler USA kapta, dobogós még a Blink UK és a Somesuch UK.
  • Az Év Hálózata az Ogilvy & Mather lett, őket a BBDO Worldwide és a Grey követi.
  • Az Év Holdingtársasága a WPP, második az Omnicom, harmadik a Publicis Groupe.