Rugalmas tarifaváltás, egyszerűsített hűségvállalás és több mobilnet az új Telenor MyBusiness tarifákban.

„Nem néztük a naptárat, mégis napra pontosan egy éve jelentettük be a Telenor Hello Data-t Törökbálinton. Ennek fejlesztéséhez nem úgy álltunk hozzá, hogy mindenképpen egy korlátlan tarifát dobjunk a piacra.

Sokkal inkább azt próbáltuk megvizsálni, hogy miért nem használják ki a kíváló hálózatunkat azok az emberek, akik rendelkeznek okostelefonnal.

Ekkor kellett belátnunk, hogy vannak olyan tényezők, amely rajtunk, szolgáltatókon múlnak” - nyitotta meg a Telenor sajtótájékoztatóját Egyed Gábor, a társaság vállalati kommunikációs szakértője, melyet rendhagyó módón a MONO art & design studióban tartottak. Hozzátette, az akadályok lebontása során jutottak el oda, hogy egy korlátlan mobilinternetes csomagot kínáljanak, amelynek központjában az ügyfelek biztonsága és kényelme található meg. Ennek szellemiségében kezdték el a kisvállalkozói tarifájuk újragondolását.

„Árnyaltan, de másképp látja az ügyfeleket és az ügyfélkapcsolatokat a Telenor, mint a többi szolgáltató Magyarországon- szögezte le dr. Piller Gábor vállalati értékesítési és marketingigazgató. Előadását egy élményével folytatta: Néztem egy videót, ahol a New York Times egyik újságírója mesélt arról, hogy az egyszerűség miképpen befolyásolja a kapcsolatot az ügyfelekkel és a vásárlókkal.

A beszédének lényege az volt, mennyire fontos, hogy valami átlátható és tiszta legyen.

Felhozott egy példát: az ő kedvenc diktáló szoftvere, amit használt, lényegében semmilyen innovációt nem tartalmazott, a felelős cég viszont vállalta, hogy kijavítanak minden hibát, amely a programhoz köthető, tehát nem 95 százalékos hangfelismerést biztosítanak, hanem 100 százalékosat. Ezt megvalósították és láss csodát, növekedett a társaság növekedési stratégiája".

A szakember hozzátette, hasonlót érez abban, hogy az ügyfelek a Telenor felé fordulnak. Egy kutatás prezentálásával folytatta, melynek középpontjában az áll, hogy mely országokat tartják izgalmasnak az emberek: „Azt nem mondanám el, hogy melyik két ország közül nyert valamelyik nagyon szoros csatában. A végeredmény viszont az volt, hogy azok az országok izgalmasak, amelyek kifele fordulnak, más országok irányába próbáljak jót tenni. Nehogy azt gondoljuk, hogy csak gazdag, főleg európai országok vannak ezen a listán" - szögezte le.

Piller elmondta, a Telenor is így fordult a kisvállalati ügyfelek felé mert megakarták érteni, hogy őket mi motiválja. Kiemelte, a fogyasztók nagyon bizonytalannak érzik azt, hogy két éven belül mire lesz szükségük, milyen igényeik lesznek, hiszen gyorsan fejlődik a világ, ezért a rugalmasság kifejezetten fontos a számukra. „Abban az új díjcsomag családban, melyet mától lehet megvásárolni, az egyik legnagyobb lehetőség az az, hogy miképpen lehet rugalmasan változtatni a szerződéses futamidőn belül - amely egyébként egyes csomagoban egyáltalán nincsen.

A másik dolog, melyet hallottunk az ügyfelektől, hogy a »no apróbetű a király«.

Szeretnék végre azt kapni, melyet a szerződésben látnak. Az átláthatóság a másik nagy erénye a díjcsomag családnak, ezt várják el az ügyfelek tőlünk" - fűzte hozzá.

Elmondta,  szintén fontos a fogyasztók számára a tanácsadás, mert „dzsungelben járnak" , ezért azt szeretnék nekik ajánlani, hogy akár hat hónap, akár egy év után megnézik, mi lehet nekik a legjobb. „A díjcsomag család variálhatóságatot tartalmaz, mozogni lehet a különöző csomagok között, akár SIM-kártyánként, ebben fogunk nekik tanácsot adni".

Végezetül hozzátette, hihetetlen fejlődésben van a mobil iparág, 15 hónap alatt a lakossági ügyfeleink adatforgalma az ötszörösére nőtt, a kisvállalkozóké pedig a háromszorosára - az utóbbihoz viccesen hozzátette, „náluk azért fontosabb, hogy dolgozzanak és ne YouTube-videókat nézzenek".

Több rugalmasság és korlátlanság
A két tarifacsalád közül a Telenor MyBusiness Flexi egyedülálló újdonsága, és az ügyfelek rugalmasság iránti igényét szolgálja, hogy szabadon és díjmentesen válthatnak a csomagok között, akár kisebb tarifára is. Így azok a vállalkozások is biztonságban érezhetik magukat, amelyeknek időszakosan eltérő lebeszélhetőségre vagy mobilinternetre van szüksége.

A korlátlanságra való igény a Telenor felmérései szerint a hívás esetében már alapvetés a kisvállalkozónál, és ez a lakossági ügyfelek után az ő körükben is kezd megnyílni a mobilinternet felé. Ennek megfelelően a korlátlan lebeszélhetőség mellett korlátlan mobilnetes csomag is szerepel a Telenor MyBusiness Flexi, valamint az elsősorban a cégvezetők, és a mobiljukat intenzíven használók igényeit szolgáló Telenor MyBusiness Manager tarifacsaládban is.

A kisvállalkozások részéről egyértelműen nagy az igény a kedvezményes készülékvásárlásra, hűségüket a Telenor készülékvásárlási kerettel köszöni meg – a Telenor MyBusiness Manager tarifacsalád esetében megnövelt összeggel. Új, rugalmas elemként ezek a kedvezmények összevonhatók és megoszthatók. Azaz szabadon eldönthető, hogy az ügyfél az összes előfizetés után járó kedvezményeket mire és mikor költi el. Az összeg ráadásul a szerződés két éve alatt bármikor felhasználható részben vagy egészben, így a kedvezmény nem vész el.

Egy ügyfél, egy hűségidő
Amellett, hogy a Telenor MyBusiness Flexi csomagoknál csak SIM-kártya vásárlása esetén nincs hűségidő, újdonságként a Telenor kisvállalkozói tarifáinál megváltoztatja a hűségidő eddigi gyakorlatát: a Telenor MyBusiness Flexi tarifákra előfizetőknek mindössze egy hűségidővel kell számolniuk. Vagyis az első szerződéskötéstől számított 2 éves hűség nem hosszabbodik meg az új készülék vagy előfizetés vásárlásakor, ami átláthatóbb helyzetet jelent az ügyfeleknek.

 

A szót átvette Homola Márton üzleti marketing osztályvezető, aki elmondta rengeteg ügyfélinterjú, fókuszcsoportos beszélgetés és további egyeztetés előzte meg a díjcsomagcsalád bevezetését. „Az egyik legfontosabb, amit észrevettünk, hogy két jólmeghatározható csoport van a kisvállalkozói ügyfelekénél: a beosztottak és a tulajdonosok, cégvezetők. Az előbbiek esetében az a legfontosabb, hogy nagyon változó szokásokkal és adatforgalommal rendelkeznek, attól függően, hogy milyen funkciót látnak el. Az utóbbi csoport ehhez képest sokkal jobban beállt szokásokkal rendelkezik, nekik a legfontosabb, hogy készüléket nagyon jó áron tudjanak vásárolni."

Hozzátette, a tarifák szabadon változtathatók a szerződéses időtartalm alatt, anélkül, hogy ennek bármilyen következménye lenne. Továbbá eddig előfizetés szinten adtak támogatást a készülékekhez, viszont az ügyféligényekre reagálva a díjcsomag családban az előfizetési összegeket össze lehet vonni, amelyről az ügyfél dönt, hogy miképpen használja fel. „A tulajdonosoknak más igényük van, számukra is rendelkezésre áll a standard tarifahűséges konstrukció, viszont magasabb készüléktámogatást kapnak, melyet szintén belehet vonni a keretbe".

Kitért az átláthatóságra, amely tekintetében a legnagyobb eredményt abban látja, az ügyfelek a változtatásokat úgy tehetik meg, hogy a szerződésük lejárati dátuma nem változik. Ugyanakkor nem fognak továbbra sem váratlan szolgáltatást aktiválni, például ha lefogy az adatkeretük és a fogyasztók mindig tudni fogják, hogy milyen telefontámogatásra jogosultak. „Sokan sérelmezték, hogy nem adunk nekik megfelelő tájékoztatást, nem segítünk nekik kellőképpen. Ezen most változtatunk, az új tarifákon az ügyfelek hat havonta megkeresést fognak tőlünk kapni, majd elbeszélgetünk velük, hogy mire van szükségük. Ez egy érdekes egyensúly, úgy kell nekik értéket teremtenünk, hogy közben ne zavarjuk őket" - zárta le prezentációját.

Telenor MyBusiness Flexi tarifacsomagok - Telenor
Telenor MyBusiness Flexi tarifacsomagok - Telenor
Telenor MyBusiness Manager tarifacsomagok - Telenor
Telenor MyBusiness Manager tarifacsomagok - Telenor

 

Végezetül Egyed Gábor bejelentett egy új reklámszpotot, amelynek középpontjában a kisvállalkozók állnak és, amely május 21-én debütál.

A cikk szerzője Béres Máté

Nézze meg Béres Máté teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.


A láthatatlan árucikk, amit mindennap használunk

21 órája

Vannak piacok, ahol többek között áram is kapható. Persze nem a zöldségpiacokhoz hasonló helyek ezek, hanem tőzsdei felületek. De vajon hogyan alakult ki a villamos energia kereskedelme? (x)