2014. február 11.

BB-kampányon dolgozott a Carbon Group

A kaparós sorsjegy analógiáján alapuló banner nyereményjátékot fejlesztett az ügynökség.

A kaparós sorsjegy analógiáján alapuló banner nyereményjátékot fejlesztett az ügynökség.

A kaparós sorsjegy analógiáján alapuló banner nyereményjátékot fejlesztett a BB Pezsgőnek a Carbon Group. A hirdetésben az egér mozgatásával lehetett „kidurrantani” a palackot. A nyertes banner megjelenését a háttérrendszer szabályozta: a kampány kezdetekor adott időpontban megjelent a nyertes banner a vásárolt felületek egyikén. Egy nyertes banner 10 percig élt, majd ha azt nem használták fel, akkor 10 perc után, véletlenszerűen egy másik vette át a helyét: a szerver az időben legközelebb megjelenő bannernek adta át a nyerőkódot. A szervezők ezzel szűrték ki, hogy a nyerő felületek egyszerre több helyen bukkanjanak fel .

Mivel a hirdetés nem hagyományos imázs- vagy értékesítésközpontú megjelenés volt, hanem magának a nyereményjátéknak a platformja, a látogatók az ügynökség közlése szerint kifejezetten keresték azt az egyes oldalakon és játszottak vele. A bannerben mért interakció ennek megfelelően magas volt: átlagosan minden 45. hirdetésben „kidurrantották" a pezsgőt. A teljes nyereményjáték a bannereken belül zajlott, az életkor-ellenőrzéstől, egészen a nyertesek kiszolgálásáig.

A kampányhoz kapcsolódó médiatervezési és -vásárlási  feladatokon a UM dolgozott.

Maga a megjelenés működés közben itt érhető el.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

18 órája

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.