2012. július 06.

BGF-es győztesek a Nescafé marketingversenyén

Az instant kávét népszerűsítő kampány a zenét középpontba helyezve igyekszik megszólítani a fiatalokat.

Kávéillatú autók, zenés kívánságok, ajtó előtt hagyott kedves üzenetek – többek között ilyen eszközöket vonultat fel a Nescafé 3in1 marketingverseny győztes kampánytervében a Budapesti Gazdasági Főiskola két hallgatója. Az instant kávét népszerűsítő kampány a zenét középpontba helyezve igyekszik megszólítani a fiatalokat.

A zene és a kávézás összefonódására építő kampánytervvel nyerte meg a Nescafé pályázatát Kovács Zita és Tiborcz Anikó, a Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Karának két hallgatója. A 16-25 éves korosztályt megcélzó pályázat keretében olyan kreatív, edukatív tervet kellett a versenyzőknek készíteniük, amely vonzóbbá teszi a fiatalok számára a kávézást. Kampányuk szlogenje: „A kávé ritmust ad a szívnek az élethez!”

A hallgatók igyekeztek közvetlen kapcsolatot teremteni a márka és a fiatalok között, így elsősorban a nyári fesztiválokra, strandok környékére, valamint a felsőoktatási intézmények és kollégiumok területére tervezték a marketingtevékenység fókuszálását. A javasolt eszközök között szerepelnek kávéillatot árasztó promóciós autók, melyek zenét is sugároznak, kávés standok, ahol az ital mellé zeneszámokat is lehet kérni és küldeni az ismerősöknek, valamint kollégiumi szobaajtó elé elhelyezett termékminták is, melyekhez kedves üzenetet, zenei ajánlást is kaphatnak a kollégisták.

„A zene a fiatalok életének rendkívül meghatározó részét képezi. Úgy gondoltuk, hogy ha össze tudjuk kapcsolni vele a márkát, akkor sokkal jobban kötődnek majd a termékekhez a fiatalok”- magyarázta Kovács Zita. „Célunk az volt, hogy a márkánk fiatalos életérzést sugalljon, amelyet kedves, személyes jellegű, illetve modern, figyelemfelkeltő eszközök révén igyekeztünk megvalósítani” – tette hozzá Tiborcz Anikó.

 

Címkék: bgf nescafe