2013. március 14.

Baidu: nagy a kosár

Bevásárlásokra készül a kínai viszonyok között is óriásnak számító internetes vállalkozás. Szokás szerint nem túl közlékenyek.

Bevásárlásokra készül a kínai viszonyok között is óriásnak számító internetes vállalkozás. Szokás szerint nem túl közlékenyek.

Robin Li Baidu-főnök annyit közölt egy nyilvános rendezvényen: nagyon is nyitottak olyan vállalatok felvásárlására, amelyek okostelefon-tulajdonosoknak szóló termékeket állítanak elő. Első menetben az a céljuk, hogy minél több felhasználót varázsoljanak el ezekkel a termékekkel – a dologból pénzt majd később csinálnak.

A konkrét célpont-nevekkel hagyományosan nem megtűzdelt bejelentés fontosságát az adja, hogy elemzők szerint veszélyben a Baidu aranykora. Noha a kínai kereső- és onlinetérkép-piacon verhetetlenek, az okostelefonokra alapozó versenytársak jelentette kihívásra még nem sikerült választ találniuk. Ráadásul a vetélytársak is a felvásárlásokban látják a bővülés egyik kulcsát - vélik.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.