A Movember hazai kezdeményezéséhez csatlakozva bajuszos Szentkirályi ásványvizes palackok segítségével indított a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikája és a Szentkirályi Ásványvíz a férfiegészség védelmére fókuszáló adománygyűjtő kampányt.

A Movember Magyarország Egyesület kezdeményezéséhez csatlakozva, a férfiak egészségmegőrzésének jelentőségére, a prosztatarák veszélyeire hívja fel a figyelmet a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikája a Szentkirályi Ásványvíz támogatásával és együttműködésével indított felvilágosító, adománygyűjtő kampányán keresztül. Az akció során minden 0.5 literes Szentkirályi ásványvizes palackra felkerül a mozgalom jelképévé vált bajusz, valamint a mentsmanust.hu oldalon is olvasható felhívás. A gyűjtés célja, hogy a Semmelweis Egyetem Antal Géza Alapítványa megvásárolhasson egy körülbelül 10 millió forint értékű, MR-fúziós, UH-vezérelt prosztatabiopsziás készüléket.

„Hazánkban a férfiak daganat miatti elhalálozásának negyedik leggyakoribb oka a prosztatarák. Elsősorban az 50 évnél idősebb férfiakat veszélyezteti ez a betegség, de egyre gyakoribb a fiatalabb, 40-45 éves korosztály körében is. A prosztatarák kialakulásakor még semmilyen tünettel nem jár, ezért is kiemelten fontosak a szűrővizsgálatok, hiszen idejekorán felismerve, a betegség teljes mértékig gyógyítható” – mutat rá Prof. Dr. Nyirády Péter, a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikájának igazgatója.

„A Szentkirályi Ásványvíz idén szeptember óta támogatja a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikájának munkáját, annak érdekében, hogy minél többen kaphassanak szakértő felvilágosítást az egészségmegőrzésről. Magyarország piacvezető ásványvíz-vállalataként felelősségünknek tartjuk, hogy a fogyasztóinkat tájékoztassuk arról, hogyan élhetnek egészséges életet. Ehhez az egészséges folyadékfogyasztás és étkezés, valamint a rendszeres testmozgás mellett fontos megismerni és részt venni a betegségmegelőzést szolgáló szűrővizsgálatokon is” – mondta el Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvizet tulajdonló Central Europe Mineral Water Holding elnöke.

30 éves az IKEA Magyarországon

4 perce

Az IKEA 30 éve nyitotta meg legelső üzletének kapuit a budapesti Örs Vezér téren. A bútoráruház a vírushelyzet miatt ünnepi rendezvény helyett online és offline kedvezményeket kínál a látogatóknak.

GVH workshop a gyermekeknek szóló reklámokról

34 perce

Dr. Zenisek Andrea és dr. Szoboszlai Izabella, a hatóság vezető munkatársai osztották meg a vizsgálatok és a bírságok szempontrendszereit az ÖRT által szervezett online workshopon.