2016. augusztus 22.

Balesetet előz meg a Vodafone és a JCDecaux

Magyarországon évente megközelítőleg 600 halálos kimenetelű és közel 5000 súlyos sérüléssel járó közúti baleset történik, ezekből nagyjából 150 elhunyt és több mint 1000 sérült még nem töltötte be a 18. életévét.

A legnagyobb veszélyforrás a nagy sebesség. Ilyenkor a legapróbb figyelmetlenség is végzetes lehet. Néhány évvel ezelőtt három ember vesztette életét és többen súlyosan megsérültek, amikor egy kisteherautó hajtott az út melletti buszmegállóban, a hazafelé tartók közé a Soroksári úton.

A Vodafone Magyarország, együttműködve JCDecaux Hungaryval, a Soroksári út és Haller utca sarkán egy különleges megállót helyeztek el. Amikor bárki a buszmegállóban áll, egy elektromos mozgásérzékelő leolvassa mozdulataikat. Ha a járdaszegély felé veszik irányukat, a megálló tetején egy jelzés villan fel, hogy figyelmeztesse az arra vezetőket, a buszmegállóban várakozóról. Ez a jelzés figyelmezteti őket arra, hogy le kell lassítaniuk, ezzel csökkentve egy lehetséges baleset esélyét.

 

 

Magyarországon startol az UNICEF új programja

21 órája

A Youth Challenge egyfajta „szociális start-up”, amely hátrányos helyzetű fiatalok csoportjait vonja be abba, hogy dolgozzanak ki innovatív megoldásokat az őket leginkább foglalkoztató problémákra.