2011. június 16.

Balkáni nyomulásban a Telekom Austria

Menetel a Balkánon a legnagyobb osztrák távközlési szolgáltató. Egy horvátországi beszerzésen már túl vannak, egy koszovóit még csak terveznek.

Menetel a Balkánon a legnagyobb osztrák távközlési szolgáltató. Egy horvátországi beszerzésen már túl vannak, egy koszovóit még csak terveznek.

A Telekom Austria nemrég 93 millió euróért szerezte meg a legnagyobb horvát kábelszolgáltatót. A B.net tavaly 28,3 millió eurós forgalom mellett 8,2 milliós nyereséget termelt. A tranzakció - amely egyelőre a zágrábi versenyhivatal jóváhagyására vár - a felek reményei szerint még 2011 második felében lezárulhat. A 28 százalékban még osztrák állami kézben lévő vásárló korábban már jelen volt a horvát piacon a Vipnet mobiltársasággal.

Egy másik sajtóhír szerint a cég belépne a koszovói távközlési piacra is: itt a PTK posta- és távközlési szolgáltatót vennék meg. A pristinai kormány 300 és 600 millió euró közötti bevételt remél az üzlettől, amelyért versenybe szállhat a nagy rivális Deutsche Telekom horvátországi leánya is.

Nemzetközi díjat kapott Sztaniszláv András

2 órája

A Magyar PR Szövetség alelnöke péntek este vette át az elismerést a szerbiai Zlatibor-ban. A PRO.PR Award olyan kommunikációs szakembereket díjaz, akik munkájukkal segítik a PR szakma fejlesztését és javítják megítélését.

Kezdeményezés a fenntartható ökoszisztémáért

3 órája

A legnagyobb hazai vállalatok fogtak össze annak érdekében, hogy szakmai tudásukkal, tapasztalatukkal és kapcsolatrendszerükkel együttesen segítsék 100 startup nemzetközi sikereit.