2016. június 21.

Bejelentették a Cannes Lions első győzteseit

A díjátadást idén első alkalommal élő streamen is követni lehetett.

Az idén 63. alkalommal megrendezett reklámfesztivál valóban nemzetközi volt: a rövidlistákra 70 országból kerültek fel alkotások.

A 3458 Promóció & Aktiváció nevezésből 107 ért Oroszlánt. A Nagydíjat a San Francisco-i Venables Bell & Partners által a REI outdoor kereskedőcég számára készített OptOutside kampány kapta.

A Print & Publishing kategóriában 3777 nevezésből 80-at váltottak Oroszlánra. Nagydíjas a nálunk is jelentős (szak)sajtóvisszhangot kiváltó Burger King-kampány, a McWhopper, melyet a Y&R NZ készített.

A Direct kategóriában 3097 nevezésből 75 ért díjat. A legmagasabb elismerést az INGO Stockholm által a svéd turisztikai hivatal számára alkotott The Swedish Number kapta.

Rádió kategóriában 1410 nevezés érkezett és 51 Oroszlánt osztottak ki. Itt a johannesburgi Ogilvy & Mather által a KFC számára készített „The Everyman Meal – Coloured Weights” kampány bizonyult a legjobbnak.

A nemi egyenlőtlenségek és igazságtalanságok elleni kampányokat díjazó Glass: The Lion for Change nagydíját a mumbai Mindshare által a Hindustan Unilever számára készített 6 Pack Band kapta.

Magyar érintettségű hír, hogy a Deutsche Telekom nálunk is elérhető, hazai szakemberek részvételével fejlesztett Sea Hero Quest játék-kampánya (Saatchi and Saatchi London) Arany Oroszlánt nyert.