2016. június 21.

Bejelentették a Cannes Lions első győzteseit

A díjátadást idén első alkalommal élő streamen is követni lehetett.

Az idén 63. alkalommal megrendezett reklámfesztivál valóban nemzetközi volt: a rövidlistákra 70 országból kerültek fel alkotások.

A 3458 Promóció & Aktiváció nevezésből 107 ért Oroszlánt. A Nagydíjat a San Francisco-i Venables Bell & Partners által a REI outdoor kereskedőcég számára készített OptOutside kampány kapta.

A Print & Publishing kategóriában 3777 nevezésből 80-at váltottak Oroszlánra. Nagydíjas a nálunk is jelentős (szak)sajtóvisszhangot kiváltó Burger King-kampány, a McWhopper, melyet a Y&R NZ készített.

A Direct kategóriában 3097 nevezésből 75 ért díjat. A legmagasabb elismerést az INGO Stockholm által a svéd turisztikai hivatal számára alkotott The Swedish Number kapta.

Rádió kategóriában 1410 nevezés érkezett és 51 Oroszlánt osztottak ki. Itt a johannesburgi Ogilvy & Mather által a KFC számára készített „The Everyman Meal – Coloured Weights” kampány bizonyult a legjobbnak.

A nemi egyenlőtlenségek és igazságtalanságok elleni kampányokat díjazó Glass: The Lion for Change nagydíját a mumbai Mindshare által a Hindustan Unilever számára készített 6 Pack Band kapta.

Magyar érintettségű hír, hogy a Deutsche Telekom nálunk is elérhető, hazai szakemberek részvételével fejlesztett Sea Hero Quest játék-kampánya (Saatchi and Saatchi London) Arany Oroszlánt nyert.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

13 órája

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.