2016. szeptember 15.

Bejelentették a nemzetközi fotóverseny zsűrijét

A 10. évfordulóját ünneplő Sony World Photography Awards 2017 pályázatra 2017. januárig lehet jelentkezni, új kategóriákban is.

A fotográfus szakma neves szakértői idén is összegyűlnek, hogy kiértékeljék 2016 legjobb képeit Professzionális, Nyílt, Ifjúsági, Nemzeti és Diák Fókusz kategóriákban. A zsűri által kiválasztott nyertesek a Sony legújabb digitális képalkotó eszközei és a pénzdíj mellett nemzetközi hírnevet is szerezhetnek, hiszen a győztes és shortlistes munkákat világszerte kiállítják, így sokaknak ez a díj alapozza meg karrierjét.

Julie Mauve, a 2016-os Professzionális versenyszám Koncepció kategóriájának nyertese így nyilatkozott győzelméről: „A Sony World Photography Award meghatározó jelentőségű minden fotós karrierjének szempontjából, hiszen a díjnak köszönhetően lehetőségünk nyílik a szakma és a média legnagyobb neveivel találkozni. Nagy élmény volt a díjátadó és a siker azóta is töretlen.”

A World Photography Organisation által meghirdetett verseny 2017-ben új kategóriákat indít, így új, kreatív kihívások elé állítja a fotósokat. A versenyre a világ minden tájáról bárki ingyenesen jelentkezhet, a pályamunkákat a www.worldphoto.org oldalon lehet nevezni.

A 2017-es verseny zsűrijének hivatalos névsora a következő:

Zelda Cheatle (zsűrielnök), kurátor (Egyesült Királyság); Allegra Cordero di Montezemolo kurátor és kiállításvezető, Centro de la Imagen (Mexikó); Russ O'Connell képszerkesztő, The Sunday Times Magazine (Egyesült Királyság); Aida Muluneh, fényképész és kulturális képviselő (Etiópia); Denis Curti kreatív igazgató, Tre Oci Foundation (Olaszország) és Francoise Callier programigazgató, Angkor Fotófesztivál (Franciaország).

A Nyílt és Ifjúsági kategóriákat, valamint a világszerte 61 országot magában foglaló Nemzeti Díjakat Damien Demolder újságíró/fotográfus (Egyesült Királyság) értékeli. A Diák Fókusz versenyt válogatott zsűritagok bírálják el, köztük Andrea Kurland, a Huck főszerkesztője (Egyesült Királyság), Dan Rubin fényképész/kreatív igazgató (Egyesült Királyság), valamint Jennifer Shaw, a PhotoNOLA fotófesztivál alapítója és kreatív igazgatója (Egyesült Államok).

A győztesek névsorát a londoni díjátadó gálán hirdetik ki 2017. április 20-án. A Professzionális kategória nyertese a 25 000 dolláros pénznyeremény mellett a Sony legújabb digitális képalkotó eszközeit tartalmazó csomaggal lesz gazdagabb, valamint pályamunkája helyet kap a 2017-es verseny hivatalos képgyűjteményében. A Nyílt kategória győztese 5 000 dolláros pénznyereményben részesül.

A pénznyeremény mellett a kategóriagyőztes és döntős fotográfusok számára az egész éves PR kampány nemzetközi figyelmet biztosít. Pályamunkáikat megjelentetik a világ legtekintélyesebb magazinjaiban és újságjaiban, valamint a leglátogatottabb portálokon és szakmai folyóiratokban is.

A győztes munkákból 2017. április 21. és május 7. között kiállítás nyílik a London szívében található Somerset House-ban.

Verseny határidők:

  • 2016. december 5. – Diák fókusz verseny lezárása
  • 2017. január 5. – Nyílt, Nemzeti és Ifjúsági díj verseny lezárása
  • 2017. január 10. – Professzionális verseny lezárása

A Sony World Photography Awards fotóversenyre tavaly rekordszámú, összesen mintegy 230 103 pályázat érkezett 186 országból, amely 33 százalékkal több, mint a 2015-ös pályamunkák száma.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.