2019. március 01.

Bejelentették az Effie leghatékonyabbjainak rangsorát

Az Effie Index Hungary a hazai versenyen díjazott megbízókat és az ügynökségeket rangsorolja elért eredményeik, összesített teljesítményük szerint.

A pontszámítás alapja a nemzetközi standard-nak tekintett Effie Index értékelési rendszere. A nemzetközi Effie Index eredménytáblázatában nemcsak a Platina, Arany, Ezüst és Bronz díjasok kapnak pontot, elismerik a Finalist, azaz a döntőbe jutottak teljesítményét is - írják.

Megbízók és ügynökségek világszerte az iparág kiemelkedő, egyedülálló szakmai elismeréseként tekintenek az Effie-re, amely a sikeres és hatékony marketingkommunikáció minden formáját díjazza. 1968 óta a hatékonyság Oscar-díjának is nevezett Effie megnyerése a teljesítmény globális szimbólumává vált, ma már világszerte több mint 50 országban rendezik meg a versenyt. Magyarország 2002-ben csatlakozott az Effie-hez, a Reklám Világszövetség Magyar Tagozata és a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége közösen szervezi ezt a megmérettetést, amely a marketingkommunikáció alapvető célját, a hatékonyságot díjazza - teszik hozzá.

A tavalyi, 17. magyarországi Effie díjátadóján 4 Arany, 7 Ezüst és 7 Bronz Effie- t és 23 Finalist elismerést kaptak azok a magyarországi marketing aktivitások, amelyek a kiírás szerint igazolhatóan sikeresek, hatékonyak voltak, így a két fordulós, közel 100 fős zsűrizésen pályaművükre a legtöbb pontot kapták. A végső pontszám kialakulásánál a „Kihívás”-ra, az „Ötlet”-re, a „Megvalósítás”-ra adott pontok 23,3%-23,3%- 23,3%-os súllyal, míg az „Eredmény” bemutatására adott pontok 30%-os súllyal számítottak. A súlyozás is mutatja: az Effie nem kreatív verseny, s mint ilyen, egyedülinek számít az iparági versenyek nemzetközi porondján.

Effie Index Hungary 2018 teljes megbízói rangosra: itt.

Ügynökségi rangsora: itt.

Pontszámítás: itt.

A Nemzetközi Effie Index (2018 május) első három helyezettje sorrendben:

Megbízó: UNILEVER, PEPSICO, NESTLÉ

Ügynökség (nemzetközi network): McCANN WORLDGROUP, BBDO WORLDWIDE, OGILVY

Ügynökség (független): ACG (HUNGARY), MADRE BUENOS AIRES (ARGENTINA), KINOGRAF (RUSSIA)

A közleményben zárójelben jegyzik meg, hogy az ACG a független ügynökségek között már nem először szerepel dobogós helyen! Mint ismeretes, az ACG vezetője, Blaskó Nikolett a közelmúltban lett a versenyt lebonyolító MAKSZ elnöke.

A pénzügyi tudás még értékesebbé válik

3 órája

A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő vlogsorozatával és játékosan tanító vigyázz#KáPé mobilapplikációjával már az előző tanévben megkezdte a digitális átállást.