2017. január 31.

Bekeményít a P&G

A Procter & Gamble 5, nem tárgyalóképes feltételhez kötötte, hogy milyen digitális médiumokkal hajlandó szerződni a jövőben.

Az ötpontos feltételrendszert Marc Pritchard marketingigazgató ismertette.

Elsőként a partnereknek el kell fogadniuk a Media Rating Council reklámok láthatóságára vonatkozó sztenderdjeit 2017 végéig. Lehet, hogy ezek nem pontosak, viszont egyenlő feltételeket teremtenek – vélekedik Pritchard.

Szintén elvárás lesz – a technikai és adatvédelmi problémák miatt „megfelelő türelmi idő” mellett – az MRC által hitelesített, független mérés minden médiaszolgáltató esetében.

Az ügynökségek részéről Pritchard az év végére teljes átláthatóságot vár: a kedvezmények visszajuttatásával és az auditra való nyitottsággal.

Szintén a transzparencia vágya vezérli a negyedik pontot, a hirdetési csalások elleni küzdelmet. Ebben a P&G külső szakértőkkel - például a Trustworthy Accountability Grouppal – működik együtt, mert meggyőződésük szerint a külsősöknek sokkal jobb esélyeik vannak a bűnözők előtt járni, mint egy nagyvállalatnak valaha is lenne. Épp ezért erősen szorgalmazzák partnereiknek a TAG-minősítés beszerzését 2017 folyamán.

Az ötödik pont inkább csak megerősítés: a P&G „a pénzével szavaz”, csak a fenti feltételeknek megfelelő szereplőkkel hajlandó együttműködni a jövőben.

(Forrás: Warc)

A Lidl 210 tonnával csökkenti műanyag-felhasználását

12 órája

A már bejelentett intézkedések mellett csökkenti a műanyag-felhasználását az év végéig a saját márkás ásványvizek PET-palackjainak súlycsökkentésével, továbbá műanyagcsomagolásának visszaszorításával.