2014. május 20.

Belgrádba tart az EBRD

Lengyel médiacsoport után Szerbia inkumbens távközlési szolgáltatójába vásárolhatja be magát az Európai Újjáépítési és Befektetési Bank.

Lengyel médiacsoport után Szerbia inkumbens távközlési szolgáltatójába vásárolhatja be magát az Európai Újjáépítési és Befektetési Bank.

Az EBRD néhány hónapja lengyelországi portfolióján szabott egyet – most viszont délebbre lépegetne. Arra játszanak, hogy a számos, eddig az állam cégei által ellátott feladat piaci alapokra helyezését akaró új kormányzat a Telekom Srbija privatizációjának is nekilát. (A pár héttel ezelőtti választások után távozott kormány egyik illetékese még a többségi állami tulajdonban lévő társaság tőzsdei privatizációjának lehetőségét pedzegette.)

A vezetékes és mobiltelefónia mellett az internet-szolgáltatásban is erős pozíciókkal rendelkező cég nemrég tette közzé meglehetősen attraktív 2013-as számait. Ezek szerint a mintegy kétmilliárd eurót érő társaság nettó profitja közel harmadával, 15,3 milliárd dinárra (azaz 41,3 milliárd forint közelébe) ugrott.

Az ALDI-nál is kezdődik a fesztiválszezon

38 perce

Harmadik éve találkozhatnak a fesztiválozók ideiglenes ALDI-üzletekkel Magyarországon. Idén két ALDI pop-up üzlet és három ALDI GrillTerasz várja a zenei fesztiválok résztvevőit.

Sokan segítettek a beteg gyerekeknek

1 órája

Az Érintettek Egyesület harmadik alkalommal szervezte meg az Országos Vérellátó Szolgálattal közösen az Érintettek Véradást.