2014. május 20.

Belgrádba tart az EBRD

Lengyel médiacsoport után Szerbia inkumbens távközlési szolgáltatójába vásárolhatja be magát az Európai Újjáépítési és Befektetési Bank.

Lengyel médiacsoport után Szerbia inkumbens távközlési szolgáltatójába vásárolhatja be magát az Európai Újjáépítési és Befektetési Bank.

Az EBRD néhány hónapja lengyelországi portfolióján szabott egyet – most viszont délebbre lépegetne. Arra játszanak, hogy a számos, eddig az állam cégei által ellátott feladat piaci alapokra helyezését akaró új kormányzat a Telekom Srbija privatizációjának is nekilát. (A pár héttel ezelőtti választások után távozott kormány egyik illetékese még a többségi állami tulajdonban lévő társaság tőzsdei privatizációjának lehetőségét pedzegette.)

A vezetékes és mobiltelefónia mellett az internet-szolgáltatásban is erős pozíciókkal rendelkező cég nemrég tette közzé meglehetősen attraktív 2013-as számait. Ezek szerint a mintegy kétmilliárd eurót érő társaság nettó profitja közel harmadával, 15,3 milliárd dinárra (azaz 41,3 milliárd forint közelébe) ugrott.

Sportkavalkád a Téli Sportválasztón

13 órája

A Téli Sportágválasztón január 27. szombaton 10 és 17 óra között több mint 20 mozgásformát próbálhatnak ki az érdeklődők a Vasas Jégcentrumban, így mindenki megtalálja a neki való téli sportágat.

Óránként 6 káreset történt az ünnepek alatt

17 órája

December 24. és január 1. között közel 1400 kárt jelentettek a Generali Biztosítónál összesen közel 250 millió forint értékben, ami naponta átlagosan 155, illetve óránként 6 káresetet jelent.